Home Vijesti Počela sniženja u Trstu

Počela sniženja u Trstu

240
0

Danas u Trstu i cijeloj regiji Friuli-Venezia Giulia počinje sezona zimskih sniženja. Sniženja kvalitetnih proizvoda ima puno jer je gomila robe ostala u skladištu neprodana: kaputi, zimske cipele, hlače i majice, piše Glas Istre. Postotak sniženja kreće se od dvadeset do pedeset posto, a ima i onih koji nude i sniženja do sedamdeset posto, ali treba paziti jer je kvaliteta te robe uglavnom upitna. Sniženja traju sve do ožujka.

Talijanska udruga trgovaca izračunala je da će talijanski potrošači tijekom sniženja potrošiti oko 6,1 milijardu eura, milijun manje nego lani. Svaka će obitelj potrošiti oko 400 eura, a pojedinačna potrošnja, prema procjeni trgovaca, iznosit će 174 eura.

Udruge potrošača raspolažu nekim drugim brojkama i procjenama pa su izračunale da će svaki Talijan prosječno potrošiti 130 eura, kao rezultat krize koja je duboko zahvatila talijansko društvo. Pogledi su upereni i s naše strane granice budući bi stvar djelomično mogli popraviti hrvatski kupci. A njih ima sve manje i tršćanski trgovci kukaju i plaču za onim starim, dobrim vremenima kada su ‘Jugovići’ kupovali sve i svašta.

Previous articleAl Qaida bacila oko na Balkan
Next articlePokušali prokrijumčariti preko 25 kg veprovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here