Home Vijesti Odgođeno suđenje Simkeovom ubojici

Odgođeno suđenje Simkeovom ubojici

835
0

Suđenje Arnoldu Uremoviću (23) iz Matulja koji je 8. travnja usmrtio 36-godišnjeg Riječanina Vitomira Jovičića Simkea, odgođeno je za 25. veljače kako bi se tri odvojena postupka koja su podignuta protiv Uremovića i njegovih pomagača objedinili u jedan. Podsjetimo, Uremović je bezobzirno iz čiste zabave riječkog ‘dobrog duha’ bacio u Rječinu kako bi se napravio važnim pred društvom.

U optužnici riječkog tužiteljstva navodi se da je Uremović na pješačkom mostu iznad Rječine između Titova trga i Šetališta Andrije Kačića Miočića, ispred hotela Kontinental, pokojnog Simketa najprije ismijavao pred svojim poznanicima, pa obuhvatio rukama oko nogu i struka te ga podigao iznad zaštitne ograde i bacio na leđa u Rječinu. Simke se utopio, tijelo mu je pronađeno desetak dana kasnije, a Uremović je pobjegao u Italiju.

Budući da policija nije povezala Simkeov nestanak s telefonskim pozivom kojim joj je još iste večeri javljeno kako je nepoznata osoba pred većim brojem svjedoka bačena u Rječinu, na scenu su stupili Simkeovi prijatelji koji su putem Facebooka pokrenuli veliku akciju potrage za ubojicom. Počeli su se javljati svjedoci i riječka policija je napokon reagirala te uhitila ubojicu koji se predao na granici pri povratku u zemlju.

Previous articleFOTO: Bijela Rijeka
Next article‘Igra’ u Galeriji Palach

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here