Home Sport Pojeo vuk magare: Štimac & Co. odbili žalbu Rijeke

Pojeo vuk magare: Štimac & Co. odbili žalbu Rijeke

1089
0

Nakon 30. listopada, kad se okupio na sastanku u Zagrebu, Upravni odbor Udruge prvoligaša komunicirao je o neodigranoj utakmici 12. kola Rijeka – Dinamo i 6. studenoga. Odbornici se nisu našli nego su se čuli telefonom. Podsjećamo da su u upravi osim predsjednika Igora Štimca (Hajduk), članovi Dražen Medić (Zagreb), Marko Karađole (Šibenik), Željko Čulo (Cibalia) te Mario Rubeša (Rijeka), koji zbog izravne zainteresiranosti svoga kluba nije imao pravo glasa.

Štimac i suradnici jednoglasno su odbili žalbu Rijeke kojom se tražila registracija susreta 3:0 bez borbe, naknada troškova te odgovornost povjerenika Josipa Breznog koji je spornoga dana, 26. listopada, utakmicu odgodio zbog crijevne viroze desetorice Dinamovih nogometaša.

Temeljem dodatnog izvješća člana Zdravstvene komisije HNS-a dr. Zorana Bahtijarevića i sagledavanja kompletne medicinske dokumentacije Upravni odbor ne dvoji da su zbog bolesti nastupili razlozi više sile te da se utakmica uistinu nije mogla odigrati. Analogno tome, priopćeno je povjereniku da odredi novi datum.

Brezni je to preliminarno već učinio, zbog toga što i nije imao izbora:
– Jedini je rok zapravo srijeda 19. studenoga, Fifin termin koji naša reprezentacija ne rabi pa je slobodan. U dogovoru s HTV-om, svakako zainteresiranim za izravni prijenos, utvrdit ćemo satnicu.
Sad je očito još nešto, da će Dinamo uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa (prva je 12. studenoga) igrati 10. prosinca. Stoga što za razliku od ostalih parova nije moguć datum 26. studenoga budući da dan potom Modri u Kupu Uefe ugošćuju moskovski Spartak.

Valja predsjednika i Upravni odbor Udruge citirati do kraja:
– Izražavamo žaljenje zbog nedostatka sportske etike u ponašanju čelnika Dinama i Rijeke, nepostojeća komunikacija između kluba domaćina i kluba gosta pridonijela je razvoju tog slučaja. Nadalje, najoštrije osuđujemo neodgovorno vladanje Dinamova igrača Marija Mandžukića, koji nije uvažio savjet klupskog liječnika da se javi u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević i tako odbio dati nalaze za dodatnu laboratorijsku analizu! (sportske novosti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here