Home Vijesti Polančec: Privatizacija brodogradilišta u studenom, dionice 1 kn

Polančec: Privatizacija brodogradilišta u studenom, dionice 1 kn

877
0

Natječaj za privatizaciju svih brodogradilišta osim Uljanika bit će raspisan u drugoj polovici studenoga, najavio je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, prenosi Večernji list. Model privatizacije Polančec je dogovorio na sastanku s predstavnicima uprava i sindikata svih šest brodogradilišta, no naglasio je kako se prije raspisivanja natječaja moraju obaviti konzultacije s Europskom komisijom o tom pitanju.

Dionice će se prodavati po početnoj cijeni od jedne kune, a radnici će moći imati udjel od 25 posto u pojedinom brodogradilištu. Polančec je istaknuo kako su gubici u brodogradilištima veći od temeljnog kapitala te da su ona spremna za stečaj. 

Polancec: Privatizacija brodogradilšta u studenom, dionice po kunuKazao je da će od ponuđača tražiti dokapitalizaciju u svježem novcu kako bi se na taj način osigurao kapital za investicije i likvidnost brodogradilišta te zbrinjavanje viška zaposlenih.

Potencijalni kupci će morati poštivati postojeće kolektivne ugovore, naglasio je potpredsjednik Polančec, a na pitanje zašto privatizacija u vrijeme velike gospodarske krize odgovorio je da krizu ne možemo ignorirati te da se privatizacija priprema u kompliciranim uvjetima, ali da nema smisla stati jer bi ionako sva brodogradilišta mogla otići u stečaj.

Previous articlePalach: Koncerti otkazani zbog buke…
Next articleMlaka 2008: Umjesto rafinerije javni i komercijalni sadržaji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here