Home Vijesti Policija istražuje incident na klizalištu

Policija istražuje incident na klizalištu

1047
0

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak dogodio se incident na Gatu Karoline Riječke, ali nije ga prouzročilo nevrijeme. Naime, već postoje indicije da je netko namjerno ispustio tekućinu koja služi za proizvodnju umjetnog leda što će biti postavljen u šatoru predviđenom za riječko klizalište. Pročelnica Ureda grada Ksenija Linić potvrdila je za Novi list da je u noćnim satima došlo do ispuštanja glikola, tekućine za proizvodnju umjetnog leda.
    – Ne želimo unaprijed govoriti što se dogodilo, ali to će utvrditi policija koja je došla na uviđaj. Nakon što smo dobili informaciju o ispuštanju tekućine, na teren su izašle i brojne službe, od vatrogasaca do Dezinsekcije. Potvrđeno je da se nije dogodio ekološki incident, izjavila je Linić. Na pitanje hoće li riječko klizalište biti otvoreno na vrijeme i je li postignut dogovor oko izvođača radova, pročelnica Linić je kazala da se otvorenje klizališta očekuje prema najavama.
    – Za izvođača radova izabrana je tvrtka Artex 2 koja je dala povoljniju ponudu od tvrtke Velemi. Velemi se žalio, ali Državna komisija za javnu nabavu još uvijek nije poslala očitovanje. Očekujemo ga u roku od 15 dana. U međuvremenu je Artex 2 spustio cijenu pa smo s njima potpisali ugovor na iznos koji ne podliježe Zakonu o javnoj nabavi. Čelni ljudi Artexa 2 tvrde da nema nikakvog razloga da klizalište ne bude otvoreno sukladno dogovorenom roku, zaključila je Linić. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here