Home Vijesti Policija s građanima na Korzu

Policija s građanima na Korzu

889
6

Jučer je na riječkome Korzu , po prvi puta i Policijska uprava primorsko-goranska postavila svoj božićni štand, kako bi na jedan sasvim drugačiji način upoznala građane sa svojim radom, akcijama i na taj način ostvarila bolju suradnju sa svojim građanima. Građani su tako od policijskih službenika mogli saznati da li i koliko kaznenih bodova imaju, a dio njih isprobao je način utvrđivanja alkoholiziranosti sudionika u prometu – alkotest.

Najnoviji policijski motocikl privukao je pažnju kako starijih, tako i onih najmlađih, koji su se vrlo rado i fotografirali na njemu. Upoznati pravog policijskog psa koji pomaže policiji u otkrivanju eksplozivnih tvari, šetači na Korzu imalu su priliku u večernjim satima. Za sve ovo pobrinuli su se policijski službenici iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa, I. i III. policijske postaje Rijeka, Odjela za javni red i Protueksplozijskog odsjeka.

Kako je u tijeku akcija „Mir i dobro“, a u ovo blagdansko vrijeme česta je uporaba pirotehnike, policijski su službenici savjetovali roditelje, ali i one druge kako izbjeći nemile posljedice od nestručnog rukovanja pirotehičkim sredstvima, ali i na to da građani bez vremenskog ograničenja mogu vratiti zabranjeno oružje bez bojazni da će zbog toga biti prekršajno ili kazneno prijavljeni.

6 COMMENTS

 1. Odmah se osjećam sigurnije, a moja vjera u policiju je postala apsolutna. Što izvode gluposti, maškare još nisu počele. Facebook grupa i smetlar su im riješili ubojstva.

 2. ona ista policija čiji dežurni zaposlenici spavaju u portirnici i koji ne znaju obavljat svoj posao kako treba, a kad ga obavljaju se ponašaju prema normalnom narodu poput zadnjih seljobera?
  oh zla sudbo, idem se odmah sad ubit jer nisam upoznala pravog policijskog psa!

 3. Neka su izašli na Korzo i predstavili nešto novo, a i nešto za čim su “svi” upoznati, ma to nije ni bitno. Bitno je da su pokazali da je Policiji mjesto u zajednici, i da Policija mora čim više komunicirati s građanima. U Europi je ovo jedna normalna pojava, da se policija predstavlja na glavnim ulicama grada. Ovime, još mnogim predstavljanjima, akcijama trebali bi se približit građanima, jer prošla su vremena pandurije i žandarmerije, ako se Policija postavi kao prijatelj svih građana lakše će ostvarit uspjeh u mnogim radnjama.

 4. sve je to lijepo i krasno, ali mene brine što naša policija uzima sebi za pravo da svakog mulca kojeg zatekne na cesti navečer maltretira, a to maltretiranje uključuje privođenje u policijsku stanicu, držanje djece tamo do jutra uz psihičku torturu, a one koji se pobune protiv takvog tretmana policajci izmlate na mrtvo ime. klinci po rijeci već znaju da, kad ih tako zaustavi policija, da šute i ne proturječe jer su već od drugih čuli što ih slijedi. mogu oni imati po korzu 10 štandova, ali ostaje činjenica da su primitivne i nesposobne budale koje nisu u stanju riješiti najobičnije slučajeve pljačke, a kamoli teža kaznena djela (neka od njih gore je naveo MrsX). ali zato znaju maltretirati građane i prekoračivati svoje ovlasti kad se nađu oči u oči s bezopasnim mladim ljudima bez dosjea.

 5. TAJ ŠTAND JE OBIČNO ZAMAGLJIVANJE STVARNOG STANJA RIJEČKE POLICIJE. GLUME NEKU TRANSPARENTNOST I PRISNOST SA GRAĐANIMA, DOK KRIMINALCI UBIJAJU LJUDE NA 30 METARA OD POLICIJSKE POSTAJE ILI PROVALE U OSAM AUTOMOBILA NA SAMO 30 METARA OD SJEDIŠTA PU. NAŽALOST POLICIJA GRCA U NERJEŠENIM SLUČAJEVIMA ZAHVALJUJUĆI SVOJOJ NESPOSOBNOSTI, TROMOSTI I NEORGANIZIRANOSTI.

 6. Gdje su bili dok su ****** bez papira ubijali pok.Aleksandra na Trgu Sv. Barbare.
  Policiji nije mjesto na štandovima na Korzu nego na radnim mjestima gdje se zna što im je činiti.
  Bobi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here