Home Vijesti Policijski epilog utakmice: Privedeno 16 domaćih i 11 gostujućih navijača

Policijski epilog utakmice: Privedeno 16 domaćih i 11 gostujućih navijača

4492
0
foto: josipa novaković
foto: josipa novaković
foto: josipa novaković

Jučer je na stadionu „Kantrida“ u Rijeci odigrana nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ i GNK „Dinamo“. Utakmici je prisustvovalo oko osam tisuća gledatelja, od kojih oko 200 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi.
Prije, za vrijeme te nakon utakmice ukupno je privedeno 27 osoba, i to 16 navijača domaće momčadi i 11 navijača gostujuće momčadi.
Najviše zabilježenih protupravnih ponašanja je iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, i to većinom zbog alkoholiziranosti. Osim toga, jedna je osoba zatečena u pokušaja unošenja pirotehničkih sredstava, jedan je preskočio ogradu i pokušao ući u natjecateljski prostor, dok je jedna osoba za vrijeme trajanja utakmice bacila pirotehničko sredstvo na igralište. Nadalje, pored prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, dvije osobe su prekršajno prijavljene i temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Isto tako, kod nekoliko privedenih osoba evidentirani su i prekršaji iz Zakona o osobnoj iskaznici.(PUPG/RD)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here