Home Vijesti Politički comeback Đanija Poropata?

Politički comeback Đanija Poropata?

1241
2

Posjetiteljima skupa na kojem je u Zagrebu obilježena 20-obljetnica Hrvatske narodne stranke nije mogla promaknuti činejenica da se u riječkoj delegaciji obreo i bivši riječki dogradonačelnik Đani Poropata kojeg je protokol smjestio na počasno mjesto, odmah iza predsjednika stranke Radimira Čačića i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.


foto: jutarnji.hr (cropix)

Podsjetimo, Đani Poropat, bivši zamjenik riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na Županijskom sudu u Rijeci prošle godine je potvrđena uvjetna kazna zbog utaje poreza. Poropat je odlukom Općinskoga suda u Rijeci uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog utaje poreza. Kako stoji u presudi, Poropatu je utvrđena krivnja jer je u razdoblju od 1997. do 2000. godine kao ravnatelj Adria rent-a-cara utajio porez u iznosu od 197 tisuća kuna.

Početkom ove godine, Poropat je odlukom regionalne organizacije isključen iz HNS-a s bizarnim obrazloženjem da nije redovito plaćao članarinu. Međutim, očito je Poropat dobio zaštitu viših instanci stranke s obzirom da se imao pravo žaliti središnjem HNS-ovom Sudu časti.

Bez obzira na presudu i navodno izbacivanje iz stranke, Poropat je ostao zaposlenik županijske tvrtke Runolist, gdje je uhljepljen nakon ostavke na funkciju riječkog dogradonačelnika. Najnovije pojavljivanje Poropata u javnosti ostavlja opravdanu sumnju da je ‘spektakl’ oko njegovog navodnog izbacivanja iz stranke bio tek predstava za naivne.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here