Home Vijesti Pomoćnik BiH ministra zadržan u riječkom pritvoru: “Nisam kriv”

Pomoćnik BiH ministra zadržan u riječkom pritvoru: “Nisam kriv”

866
1

Pomoćnik ministra sigurnosti BiH koji je jučer uhićen u Rijeci danas je u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci kazao da se ne osjeća krivim za posredovanje, odnosno nabavci oružja za pokušaj dvostrukog ubojstva automobilom bombom u listopadu 2008. godine u Rijeci. Unatoč tome, Vjekoslavu Vukoviću, 35-godišnjem voditelju Sektora za borbu protiv organiziranoga kriminala i terorizma riječki je istražni sudac Duško Tišma odredio dvodnevni pritvor zbog opasnosti od bijega. On, naime, ima dvojno državljanstvo koje je dosad odlučno služilo hrvatske i BiH bjegunce koji bi prelaskom granice sa drugom državu riješili svoje pravne probleme.

Protiv osumnjičenih organizatora pokušaja dvostrukog atentata već je, prošloga tjedna, podignuta optužnica te su uhićeni Ivan Filipović (36) i Robert Dragin (40) iz Rijeke. Optuženi su zbog poticanja na teško ubojstvo, a Dragin će odgovarati i zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Oslobođenje: Vuković je osumnjičen za terorizam

Sarajevsko je Oslobođenje danas objavilo vijest da je Vuković osumnjičen i za – terorizam, te kao pomagač u pokušaju ubojstva. Tomu dodaju da je hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko rekao da je Vuković uhićen zbog sumnje u posjedovanje oružja, pokušaj preprodaje oružja te za još jedno djelo koje nije htio otkriti.

S druge strane, ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović najavio je da će suspendirati Vukovića.

“U četvrtak je bio na poslu. U petak se nije pojavio, odsutnost nije nikome opravdao, a na put u Hrvatsku otišao je službenim vozilom”, rekao je Sadović.

Htjeli se riješiti konkurencije

Filipović i Dragin, izvijestili su mediji, željeli su bombu postaviti pod automobil svojih bivših prijatelja i suradnika Agana G. i Davora M. kako bi se riješili konkurencije. Filipović je umirovljeni natporučnik Hrvatske vojske i izbornik juniorske boksačke reprezentacije.

Riječka policija je mjesecima tajno pratila Filipovićevu grupu koja se bavila reketarenjem, ucjenama, trgovinom oružjem i drogom te prijetnjama smrću. Među osumnjičenicima se navodno nalaze osobe koje su u Rijeci poznate kao redari u noćnim klubovima i kafićima, ali i oni koji su povezani s Filipovićevim boksačkim klubom “Hrvatski sokol”. (index.hr)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here