Home Najnovije Poništena izborna skupština riječkog HDZ-a, Šegota optužuje Šustića i aktualno vodstvo

Poništena izborna skupština riječkog HDZ-a, Šegota optužuje Šustića i aktualno vodstvo

2072
5

Izborna skupština riječkog HDZ-a održana danas u hotelu Neboder poništena je zbog viška glasova u odnosu na broj koji je utvrdila verifikacijska komisija. “Skupština je poništena zbog toga što je došlo do razlike između broja izaslanika koji su ušli u dvoranu i broja koja je utvrdila verifikacijska komisija. Problem je nastao zbog toga što dio izaslanika nije došao na vrijeme. Ukupno je verifikacijska komisija na početku skupštine utvrdila 247 izaslanika, od 296, a na kraju je bilo više onih koji su pristupili glasovanju”, izjavila je predsjednica izborne komisije Željka Matković za Novi list.

Jedan od kandidata, Patrik Šegota, javnosti se obratio priopćenjem u kojem se distancira od “politike izborne korupcije i inžinjeringa”. – Nakon što je verifikacijska komisija utvrdila da je skupštini pristupilo 247 pravovaljanih izaslanika, koji su imali vjerodajnice i članske iskaznice, oko 13.30. sati u dvorani u kojoj je teklo glasanje, pojavilo se 30 dodatnih izaslanika, koji su pozivani telefonima od strane Alana Šustića i aktualnog vodstva gradske organizacije, čime se pokušalo utjecati na izbore za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Rijeke u korist kandidata Nenada Srdoča – tvrdi Šegota.

Ponovljeni izbori održat će se, navodno, kroz iduća dva tjedna. (sp)

 

Previous articleSkočić traži obranu za Pulu
Next articleMilanoviću Dubrovnik važniji od Rijeke, Komadinina ostavka pitanje dana?

5 COMMENTS

  1. Ha-ha-ha, ova je stranka legendarna po ovakvim stvarima: najprije Tuđman svoje konkurente pošalje na krivu adresu kako bi se njega moglo izabrati za predsjednika. Onda je Sanader prevario Pašalića s brojem izaslanika, kao i angažiranjem Glavaševih zaštitara koji nisu dozvolili pašalićevcima ulazak u dvoranu. Nakon toga Sanader ostavlja “krunu” Jaci za koju je glasalo 160% glasača. I sada nastaje cirkus na državnoj razini – zašto bi riječki HDZ kaskao za njima?
    To je priroda HDZ-a: varanje na izborima, glasanje mrtvih, glasanje po više puta…
    Jedva čekam izbore na državnom nivou: moram priznati da bih volio biti prisutan na njihovoj konvenciji – ako se ne pokolju, bar će se potući, a to bih jako volio vidjeti, čak i platiti ulaznicu. 🙂 🙂 🙂
    Hadezenjare, ako mi netko može srediti upad na konvenciju, bilježim se sa štovanjem. 🙂

  2. Riječki HDZ je bio pod direktnom kontrolom S.Linića preko Bojana Hlače. Nikada ta stranka nije tako nisko pala kao politička organizacija. Jasno je da će S.Linić i u ovim izborima progurati kandidata koji će služiti njegovim interesima. Alan Šustić je “provjeren”kadar KBC-a. kojem kao vlada H.Haller, a on se kao poznati “HDZ-ovac” zalaže za izgradnju nove nepotrebne bolnice, a koja je strateški interes između politike i krupnog građevinskog kapitala,kojim odiše SDP odnosno njihov neformalni vođa S.Linić. Izbori u Riječkom HDZ-u pokazati će kako će proći i izbori na državnoj razini u HDZ-u, odnosno da li će se i dalje nastaviti vladati HDZ-om van stranke.

  3. HDZ-a u Rijeci je puna ljui čiji svjetonazori se kose s tom istom strankoma i ama riječanima je cilj da imamo i jaku oporbujergrd rijek je loše vođen grad još iz bivše juge zato HDZ-i trebaju novi ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here