Home Vijesti Poslati djecu u školu ili ne?

Poslati djecu u školu ili ne?

1048
0

Zbog današnjeg štrajka neće raditi praktično sve škole u Hrvatskoj pa sindikalci preporučuju roditeljima da ne poslušaju ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, koji ih je pozvao da pošalju svoju djecu u škole, te da ih ne šalju na nastavu koja se ionako neće održati. Za djecu koja ipak dođu u škole odgovorni će biti ravnatelji, koji moraju organizirati njihovo čuvanje. Učitelji i nastavnici će ujutro održati zborove radnika a nakon toga u školama će ostati dežurati štrajkaški odbori, dok ostali članovi sindikata mogu ostati štrajkati na svojim radnim mjestima ili, ako žele, mogu otići kući, kažu sindikalci.

Štrajk prosvjetara je nepotreban, poručuje resorni ministar Željko Jovanović. Poštujemo sindikalno pravo na štrajk, ali sindikati već sudjeluju u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru pa štrajk nema svrhe – komentirao je ministar. Nije želio precizno reći hoće li učenici koji ne dođu u školu dobiti neopravdane sate. U skladu sa zakonskim propisima vrijeme provedeno u štrajku se ne plaća, to sindikati znaju, još jednom ponavljam, sva djeca imaju pravo na nastavu i ja očekujem da za sve njih bude sutra organizirana nastava na primjeren način, kazao je.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta još jučer je stiglo priopćenje u kojem stoji kako je ovaj štrajk nepotreban pritisak u pregovorima o novom TKU-u. Prioritet je čuvanje radnih mjesta i redovita isplata plaća i mirovina. I sam je premijer nekoliko puta javno obećao kako će, čim se za to steknu uvjeti, prvi na listi prioriteta biti učitelji i nastavnici, napominje MZOS. U priopćenju stoji i kako Vlada neće platiti vrijeme provedeno u štrajku te upozorava da su ravnatelji dužni osigurati održavanje nastave te voditi evidenciju o tome tko radi, a tko je u štrajku.(HRT)

1 COMMENT

  1. Roditelji će slanjem ili neslanjem djece u školu pokazati razumiju li ili ne razumiju način funkcioniranja demokratske države i korištenja demokratskih sredstava građana RH (štrajk, prosvjed itd) u borbi za bolje uvjete života. Mislimo li svi da štrajk nije potreban i da prosvjedi nisu potrebni, proglasimo apsolutističku vladavinu i imenujmo diktatora..hehe ionako je Hrvatska opčarana Sulejmanom Veličanstvenim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here