Home Mozaik Posljednji trenuci borca ​​koji je zadivio Putina: Kćer i supruga otišle kod...

Posljednji trenuci borca ​​koji je zadivio Putina: Kćer i supruga otišle kod njega, a onda je puklo (VIDEO)

284
0

Udovica zapovjednika protutenkovske specijalne jedinice “Sparta” samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Arsena Pavlova (Motorola) opisala je njegove posljednje trenutke za rusku televiziju Izvestija. Jedan od najpoznatijih proruskih boraca u Donbasu ubijen je 2016. godine, kada je u njegovu zgradu postavljena bomba.

Elena Pavlova je rekla da je planirao provesti vrijeme s obitelji na dan ubojstva.

– U tom sam trenutku bio kod kuće s djecom. Čekali smo ga vani. Rekao je: “Čekaj me, idemo gore zajedno.” Išli smo okupati djecu. Stajali smo, čekali, ali onda smo se popeli doslovno 10 minuta prije njega – prisjeća se ona.

Kasnije je Pavlov došao kući i zamolio ženu da mu otvori vrata. Elena i njezina kći su mu pošle u susret, no u tom trenutku je odjeknula eksplozija. Udarni val probio je vrata stana.

– Došao je, napisao mi poruku da otvorim vrata. Krenula sam prema vratima, kći je potrčala naprijed. Odjeknula je eksplozija, vrata su raznesena. Umro je u trenu – rekla je Elena.

Zapovjednika je 20. svibnja ove godine ruski predsjednik Vladimir Putin posthumno odlikovao Ordenom za hrabrost.

Zapovjednik milicije preminuo je 16.10.2016. Eksplozivna naprava eksplodirala je u liftu njegove zgrade u centru Donjecka. Vlasti DNR-a opisali su slučaj kao teroristički napad koji su organizirale ukrajinske specijalne službe. Državno odvjetništvo samoproglašene republike otvorilo je kazneni postupak protiv bivšeg predsjednika Ukrajine Petra Porošenka zbog sumnje da je organizirao ubojstvo Motorole.

S druge strane, Ukrajina ga je smatrala ratnim zločincem.

Previous articleDošao vidjeti kćer, pa je zgrabio i bacio kroz prozor nakon svađe sa bebinom majkom
Next articleOtac 15-ero djece od svih je sakrio mračnu tajnu: Isplivali bolesni detalji, ovaj tip žena je ‘ciljao’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here