Home Vijesti Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

906
0

This image has an empty alt attribute; its file name is arco-1024x730.jpg

Postavljanje ploča s povijesnim nazivima ulica u Starom gradu započet će krajem ožujka, proizlazi to iz odgovora na vijećničko pitanje Predraga Miletića (Lista za Rijeku) kojeg je zanimalo kada će se započeti s postavljanjem koje je najavljeno još krajem prošle godine.

Postavljanje ploča s povijesnim nazivima ulica Staroga grada predstavlja složen kulturološki projekt, čija realizacija zahtijeva provjeru povijesnih podataka, poseban dizajn ploča i povećane zahtjeve u njihovoj izvedbi. Iz navedenih razloga, s postavom ploča započet će se u ožujku ove godine.

S obzirom da je želja svih sudionika realizirati ovaj projekt na najbolji i najkvalitetniji način, radi se na usklađivanju predloženog idejnog rješenja sa konzervatorima, KD Kozala i njihovom tehnologijom izvedbe ploča te usklađivanju sa postojećim oznakama ulica i trgova u estetski prihvatljivo rješenje.

Također, dovršavaju se dogovori oko odabira prvog obuhvata lokacija kako bi bio reprezentativan kroz više slojeva gradske povijesti.

Projekt je sagledan i u kontekstu turističke atrakcije i u kontekstu stvaranja svijesti građana o povijesnim slojevima Rijeke, a svakako da je u oba smisla njegovo estetsko rješenje iznimno važno. Upravo zbog pomnog pristupa projektu, realizacija je od prethodne najave prolongirana na ožujak ove godine, odgovoreno je iz Grada Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here