Home Kolumne POZITIVNO: Odcjepljenje Istre i Rijeke?

POZITIVNO: Odcjepljenje Istre i Rijeke?

1660
1
Piše: Giancarlo KRAVAR

Istra i Rijeka odigrali su sjeverno-jadranski derbi u kojemu je Istra pobijedila. Istra i Rijeka. Istria Terra Magica, a Rijeka nekadašnji emporij Europe. Neovisno o derbiju piše se i o Istri i o Rijeci u njemačkim i americkim medijima.

Deutsche Welle je nedavno objavio tekst da bi nakon Katalonije odcjepljenje mogla traziti i Istra. Bank of America ide i dalje i špekulira da bi se u paketu od Hrvatske mogli odcijepiti i Istra i Rijeka.

Za dobrim konjem se diže prašina. Istra je najrazvijenija hrvatska regija, a i Rijeka je iznad hrvatskog prosjeka. I iz istre i iz Rijeke novac ide u Zagreb, a ne vraća se.

Iako od odcjepljenja Istre i Rijeke najvjerojatnije neće biti ništa, veseli da čak i Bank of Amerika tako visoko cijeni naše dvije regije.

1 COMMENT

  1. ne seri previse. Deutsche Welle poznato lijevo orijentirano smece od novina preko kojeg se plasiraju svakodnevni lazni spinovi placenih novinara koji zive u Beogradu da bi blatili Hrvatsku. SVE JE JASNO GIANCARLO jeftini novinarcicu, mozes samo naivne ljude sa takvim oglasima obmanjivati. hvataj se pametnijeg posla idiote

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here