Home Vijesti Poznati srpski glumac: ‘Stavio bih Berlinski zid između Hrvata i Srba‘

Poznati srpski glumac: ‘Stavio bih Berlinski zid između Hrvata i Srba‘

446
1

Srpski glumac i producent Vuk Kostić (43) rekao je krajem svibnja tijekom gostovanja u emisiji “Maša i…” beogradske podružnice ruske novinske agencije Sputnjik da bi između Hrvata i Srba “stavio Berlinski zid” kako se ta dva naroda više nikada ne bi srela.

“Jednom kada se u našim narodima dogode velike nesreće i zločini, kao što je Jasenovac, od tog trenutka više ne razgovaramo. Mislim da smo mi najviše krivi jer smo uvijek bili ti koji su govorili – hajde da svi Slaveni žive zajedno. Mi smo oni koji se uvijek žele igrati, a Hrvati kažu – skloni se, a mi bismo se družili. Ne možete se igrati. Uvijek izbušite loptu”, rekao je glumac koji je ostvario zapažene uloge u serijama “Ubojice moga oca” i “Porodica” te filmovima “Apsolutnih sto” i “Dara iz Jasenovca”.

“Ja bih stavio Berlinski zid između nas da se više nikada ne možemo sresti, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na tržnici, ne može, koliko košta krumpir? Jesi Srbin? Ne može. Nema prodaje, nema trgovine. Mene to jako pogađa i nekako suosjećam s tim žrtvama, i civilima. Svašta se tu radilo… To je najprljaviji rat koji se dogodio u zadnjih nekoliko vijekova. Opći kaos”, dodao je Kostić.

Iako je emisija “Maša i…” koju vodi novinarka Maša Radović na YouTubeu objavljena 28. svibnja 2023. godine, a sporni isječak iz emisije u kojem Kostić poziva na stavljanje “Berlinskog zida” između Hrvata i Srba u opticaju od 9. lipnja 2023., on se na društvenim mrežama masovnije počeo širiti danas. (Jutarnji)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here