Home Vijesti Predrag Šustar ministar znanosti i obrazovanja

Predrag Šustar ministar znanosti i obrazovanja

2202
1

sustarU novoj Vladi Republike Hrvatske, riječke boje će na poziciji ministra znanosti, obrazovanja i sporta braniti bivši dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci Predrag Šustar, zaposlenik Filozofskog fakulteta u Rijeci te donedavni dekan.

Šustar je rođen 1970. godine u Rijeci. Završio je studij molekularne biologije u Zagrebu, a doktorirao je na Sveučilištu u Padovi u području filozofije.

Kao dobitnik Fulbrightove stipendije, koja se dodjeljuje u preddoktorskoj i postdoktorskoj kategoriji za studijske boravke u SAD-u, dio doktorskog studija proveo je na Sveučilištu Columbia.

Od 2003. godine stalni je zaposlenik Filozofskog fakulteta sveučilišta u Rijeci te je od 2009. do 2015. godine bio dekan istog.

Voditelj je projekta Palače Moise u gradu Cresu, u kojoj, u suradnji s gradom Cresom, Ministarstvom kulture te Europskom komisijom, sudjeluje Sveučilište u Rijeci.

Šustar se 2013. godine kao kandidat Laburista kandidrao za gradonačelnika Rijeke gdje mu je drugi krug izmakao za tek nekoliko postotaka glasova. Izabran je u Gradsko vijeće ali je brzopotezno promijenio stranački dres, pristupio HDZ-u, a svojoj bivšoj stranci vratio mandat. Većina političkih analitičara mu je tada zbog konvertitstva predviđala političku smrt ali se Šustar izborom za ministra vratio među političke zvijezde.

U međuvremenu, Šustar je bio aktivan na izborima za mjesne odbore kada je izabran za vijećnika u Mjesnom odboru Kantrida, a mnogi ga se vjerojatno sjećaju i zbog incidenta iz 2014. u kojem ga je riječki aktivist Mićo Antolović ‘napao’ dezodoransom tvrdeći da njegovo političko djelovanje ‘smrdi’.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here