Vijesti

Premijer Plenković te ministri Horvat i Butković u 3. maju

Premijer Plenković te ministri Horvat i Butković u 3. maju

Premijer Andrej Plenković s ministrima Darkom Horvatom i Olegom Butkovićem nazočio je sastanku u Brodogradilištu “3. maj”. Predstavnik radnika Juraj Šoljić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj pomoći, ali je izrazio strah zbog presporog dolaska plaća.

“Koliko Pula voli svoj Uljanik, toliko Rijeka voli svoj 3. maj”, rekao je Šoljić.

Premijer je istaknuo kako je cilj naći održivo rješenje koje bi i 3. maju i Uljaniku omogućilo funkcioniranje na tržištu. „U razgovorima smo s potencijalnim partnerima kroz Ministarstvo gospodarstva, razumijemo značaj brodogradnje za Primorsko-goransku i Istarsku županiju,“ rekao je premijer Plenković.

Ministar Horvat dodao je da je važno osigurati opstojnost brodogradnje, kako bi se zaradom na brodovima dao doprinos i hrvatskom izvozu i industriji. „Postoji interes više aktera, 4 partnera su vrlo zainteresirana,“ naglasio je ministar.

Radnici inzistiraju na smjeni NO i direktora 3. maja, vraćanje svih službi u “3. maj”, odnosno u Rijeku, uključujući i tvornicu Motori i dizalice. Također traže da participiraju ili da ih se barem uputi u izradu programa restrukturiranja te da budu uključeni u proces odabira strateškog partnera.

“Mi znamo, možemo i hoćemo graditi brodove. Želimo zaraditi svoju plaću, a ne da nam je netko pokloni”, izjavio je trećemajac Sveto Zurak uz pitanje premijeru kakva je budućnost “3. maja”?

Župan Zlatko Komadina izjavio je kako se nada da ovaj dolazak premijera znači zračak optimizma za brodogradnju u Rijeci. Župan podržava jedinstven stav radnika “3. maja” u svim njihovim zahtjevima, kao i predstavnici Grada Rijeke.

„Nisam zadovoljan, vrijeme prolazi, rješenja još nema. Zahvaljujem na isplati plaća, kako i iz depozita banaka, tako i iz fonda za osiguranje radničkih potraživanja, ali to ne rješava problem, već hitna izrada i aktivna uloga države u izradi plana restrukturiranja,“ zaključio je župan po završetku sastanka.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Riječke profesorica odgovorila svima koji podržavaju profesora Franju: Djeca su naše ogledalo i posljedica, a ne neprijatelji

spDecember 17, 2018

Rekorder vikenda napuhao 3,22 promila, najveća izmjerena brzina 115,6 km/h

spDecember 17, 2018

Jovanoviću prelasci SDP-ovaca Bandiću ‘gadljivi do bola’

spDecember 15, 2018

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.