Home Vijesti Premijerka ponovila obećanja 3. maju

Premijerka ponovila obećanja 3. maju

705
0

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor razgovarala je s predstavnicima Sindikata metalaca o stanju u brodogradilištima i drugom privatizacijskom krugu. Iako su se obje strane dogovorile da pojedinosti neće iznositi, sindikalni su predstavnici izjavili kako je premijerka izrazila razumijevanje za probleme domaće brodogradnje. Kako su i tražili, sindikatima je obećano da će se nastaviti proizvodnja i osigurati novac za plaće radnika.

Predsjednik Sindikata metalaca Vedran Dragičević rekao je da će potpredsjednik Vlade Damir Polančec o novom načinu privatizacije brodogradilišta razgovarati u Bruxellesu, što znači da se novi natječaj neće raspisivati bar mjesec dana. No sindikalisti su istaknuli da nastavljaju pripreme za industrijske akcije, koje će ovisiti o uspješnosti opstanka brodogradnje.

Više od 23 tisuće Riječana potpisalo je peticiju za spas brodogradilišta 3. maj. Tako su se pridružilli zahtjevima radnika, koji od Vlade traže da hitnim izdavanjem državnih jamstava omogući nastavak gradnje ugovorenih brodova i isplatu plaća.

Da je stanje u 3. maju sve lošije, pokazuje i nedavna ostavka predsjednika Nadzornog odbora Denisa Vukorepe. On tvrdi da ostavku daje jer Uprava u protekla četiri mjeseca nije učinila ništa da se stanje popravi. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here