Home Vijesti PRESSING: Josipović i Čačić dogovorili novi lijevi blok!

PRESSING: Josipović i Čačić dogovorili novi lijevi blok!

3
1
josipcacic
Piše: Giancarlo KRAVAR

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović je u ponedjeljak u Vijestima na HRT-u 4 najavio izlazak na izbore njegove stranke Naprijed Hrvatska – Progresivni savez u koaliciji s Čačićevim reformistima i nekim regionalnim strankama. PGS je već siguran, otvorena je mogućnost suradnje s IDS-om, a tu je i Lista za Rijeku – Lista per Fiume čijih nekoliko tisuća glasova može biti presudno u borbi za primat dva lijeva bloka u 8. izbornoj jedinici.
ORaH, samo modno “darkerice” Mirele Holy, koju je premijer Zoran Milanović smijenio samo zbog jednog e-maila, također izlazi na izbore s parolom Održivog razvoja Hrvatske, što je puno ime ORaH-a.
Na ljevici je sve veća gužva. U istoj koaliciji su SDP, Hrvatska narodna stranka (koja je žrtvovala svoje kandidate iz Rijeke i Istre za bolja mjesta na listama u ostalim dijelovima Hrvatske), Hrvatska stranka umirovljenika, Hrvatski laburisti-Stranka rada, a Milanović je u svoju koaliciju uspio već dobiti čak dvije seljačke stranke.
Iz ovako posložene koalicije, razvidno je da će se voditi računa o gospodarstvu (a Vlada bilježi trend rasta svih ekonomskih pokazatelja), znanosti i obrazovanju kao najvećem kapitalu za sadašnjost i budućnost, ali i o razvoju poljoprivrede, te njezinom povezivanju s turizmom, koji će ove godine dostići rekordne brojke.
Možda će upravo 8. izborna jedinica, u kojoj su Istra, Rijeka i PGŽ, pokazati se kao odlučujuća, presudna. Izborni koordinator SDP-a je Željko Jovanović, koji je prvi u Hrvatskoj ukazivao na to da je HDZ zločinačka organizacija, još dok je SDP 2011. godine bio u opoziciji. Za njih bi bilo dobro da se pomire Vojko Obersnel i Zlatko Komadina, koji bi bio najpoželjnija osoba da predvodi SDP koaliciju u našoj izbornoj jedinici.
A regionalnom bloku, koji bi na izbore u Istri i na Kvarneru mogao izaći u koaliciji IDS – PGS – Lista za Rijeku, želim puno mudrosti.
Izbori, Hrvatska ulijevo!

Previous articleJadranski derbi: Privedeno 14 pripadnika Torcide i 2 Armade
Next articleOpet pojeftinio benzin, poskupio autoplin

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here