Home Kolumne PRESSING: Naprijed Rijeka!

PRESSING: Naprijed Rijeka!

5007
0
Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR

Gostujući u Dnevniku Nova TV u utorak predsjednik stranke Naprijed Hrvatska – progresivni savez dr. Ivo Josipović najavio je moguću koaliciju s Istarskim demokratskim savezom i regionalnim strankama u Primorsko-goranskoj županiji, očito aludirajući na Listu za Rijeku i PGS.

IDS se rezolutno postavio prema SDP-u tražeći za koaliciju jamstvo dovršetka Istarskog ipsilona, što im predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović nije u stanju zajamčiti, jer da bi, ako bi se “Y” financirao iz domaćih izvora, to povećalo unutrašnji dug, a sredstava iz EU fondova za to nema.

U srijedu, dakle danas, na Iblerovom trgu u Zagrebu zasjeda Predsjedništvo SDP-a. Dosad su dogovorili koaliciju s HNS-om (koji je nakon HDZ-a druga stranka po dobivenim donacijama ove godine), Hrvatskom strankom umirovljenika, te Hrvatskim laburistima nove predsjednice Nansi Tireli. Ostaje za vidjeti, da li je Milanović što, u međuvremenu, “istrgovao” s IDS-om.

Dr. Ivo Josipović je u utorak navečer gostovao i u emisiji Otvoreno HRT-a kod voditelja Mislava Togonala. I vrlo optimistično najavio savez sa IDS-om. Da podsjetim, Ivo je Josipović potukao predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović u Istarskoj županiji osvojivši više od sedamdeset posto glasova Istrijana.

Tema jučerašnjeg Otvorenog HRT-a u 22 sata bila je upravo regionalizacija Hrvatske. Milanović je još u intervju za tjednik Telegram prošle subote u potpunosti približio svoje stavove s šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zauzimajući se za opstanak županija, čime je, kao što je to rekao i predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, stao na pozicije prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana iz 1990. godine.

Hrvatska je centraliziranija nego ikad. U intervjuu za riječki Novi list od nedjelje predsjednik PGS-a Dario Vasilić nedvosmisleno se zauzeo za Riječku regiju, koja bi bila autonomna u svemu osim u vanjskim poslovima, pitanjima obrane i poreza. Rukavica je bačena. Naprijed Riječka regija!

Previous articleLET 3 na Kastafskom kulturnom letu
Next articleKek: Došli smo odigrati utakmicu kakvu smo već igrali u Europi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here