Home Kolumne PRESSING: Naprijed, zna li se?

PRESSING: Naprijed, zna li se?

995
0
milanovickaramarko
Piše: Giancarlo Kravar

Hrvatska radiotelevizija neslužbeno doznaje da će parlamentarni izbori biti 3. siječnja 2016. godine, iako su građani u anketi Nove TV većinom bili da se održe prije ljeta. Pokušaj je to “kupovanja vremena” Kukuriku koalicije” da u zadnji čas postigne koji rezultat koji bi im dao vjetar u leđa.

No, prema istraživanju Crobarometra, da Hrvatska ide u lošem smjeru smatra 72 posto građana, a Vladinu politiku ne podupire 71 posto ispitanika. Rezultati sasvim drugačiji od slike koja se stvara u medijima, koji su uglavnom skloni premijeru Zoranu Milanoviću.

Također prema istraživanju Crobarometra, čak 31,2 posto potpore građana ima HDZ, dok je SDP spao na 18,8 posto, što je dosad najveća razlika između te dvije stranke. Na trećem je mjestu Živi zid, koji ne podupire Vladu, s 13, 9 posto potpore.

U jednoj anketi HRT-a, više od 70 posto građana pristalo je na osobna odricanja, ako bi dugoročno bilo bolje svima. Vlada premijera Zorana Milanovića nije provela strukturne reforme. Nezaposlenih ima više od 300.000, oko 320.000 građana ima blokirane račune, svaki treći mladi Hrvat razmišlja o odlasku na rad u inozemstvo, a u posljednje tri godine ih je već otišlo oko 100.000, a, kao što je naš portal pisao, i djevojke i mladići do svoje 27-28 godine još uvijek žive kod roditelja, koji ih pomažu.

Sve to govori o potrebi korijenitih promjena u Hrvatskoj. O tome da buduća vlada stvori preduvjete za perspektivu i bolji život u Hrvatskoj. HDZ s Tomislavom Karamarkom se dosad kompromitirao forsiranjem ideoloških podjela i brojanjem tko je za Hrvatsku, a tko protiv, dok je SDP sa Zoranom Milanovićem bio umiveniji i umjereniji, ali bez konkretnih rezultata. Odustane li Tomislav Karamarko da svakome “mjeri hrvatstvo”, mogao bi računati na pobjedu na parlamentarnim izborima. Naprijed, da¨! Zna li se?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here