Home Kolumne PRESSING: Politika je kurva

PRESSING: Politika je kurva

2239
0
Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR

Prema nekim istraživanjima javnog mnijenja u 8. izbornoj jedinici koalicija SDP-a dobila bi samo 4 izborna mandata za Sabor u odnosu na 11 koliko iz je osvojila 2012. godine, od ukupno 14 koliko daje naša izborna jedinica. Dovoljno da se zbog toga u SDP-u upali crveno svjetlo za alarm.

Kao što je poznato, SDP je prvi od svih stranaka, još pred mjesec dana u Tuheljskim toplicama osnovao Izborni stožer, iako Vlada Zorana Milanovića izbore namjerava raspisati tek u veljači 2016. godine, što je krajnji zakonski rok.

Razloge tako ranom početku predizborne kampanje valja tražiti u sve lošijim rezulatima Vlade za koju, u akneti Crodemoskopa čak 82 posto građana smatra da vodi Hrvatsku u krivom smjeru. SDP je na prošlim izborima najviše glasova dobio u sisačko-moslavačkoj županiji, a županici Marini Lovrić – Merzel (kojoj je Slavko Linić bio vjenčani kum) se sudi zbog zlouporabe položaja, te u Primorsko-goranskoj županiji (u kojoj je SDP-ov kandidat za predsjednika Ivo Josipović izgubio izbore).

Zbog toga ne čudi posebna pažnja koju šef SDP-a i trenutačni premijer Zoran Milanović posvećuje našem kraju. On je za izbornog koordinatora u 8. izbornoj jedinici izabrao Željka Jovanovića, kojeg je morao smijeniti s ministarske funkcije zbog pokušaja uhljebljenja za vrijeme mandata u opatijskoj Thalassotherapiji, ali koji mu je ostao vjeran.

Jovanovićeva vjernost Milanoviću, procijenio je šef SDP, neće biti dovoljna da njegova koalicija pobijedi u 8. izbornoj jedinici. Zbog toga je pragmatični Milanović na skup SDP-a u Splitu pozvao potpredsjednika SDP-a i PGŽ župana Zlatka Komadinu, koji je, nota bene, u gradu pod Marjanom sjedio na sastanku odmah do njega. Kao da Komadina nije bio prvi ministar kojeg je Milanović smijenio, kao da Komadina nije najžešći Milanovićev kritičar i svojedobno, uz Obersnela, jedan od vođa puča protiv premijera. Bolji primjer da je politika kurva od ovog zbližavanja MIlanovića i Komadine gotovo da i nema!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here