Mozaik

Prijateljski koncert za MC Buffala

Prijateljski koncert za MC Buffala

MC Buffala mnogi se sjećaju i kao autora »Moje domovnice«, prve zabranjene pjesme u Hrvatskoj. Puno prije eksplozije hip-hopa u Hrvatskoj, u Rijeci je djelovao MC Buffalo. Negdje u proljeće 1991. pojavio se album »First Cut« na kojem je bilo više pričanja, a manje sviranja. Bio je to prvi hrvatski rap album. Buffy, pravim imenom Dean Bubalo, puno je psovao, rogoborio o svakodnevici, govorio o lijepim ženama i trivijalnostima. Osim navedenog, prvi je na čakavskom repao o »Prokletom fažolu«, a mnogi ga se sjećaju i kao autora »Moje domovnice«, prve zabranjene pjesme u Hrvatskoj koju je izvodio zajedno s pratećim bendom Maderfankerz.

Nažalost, legendarni riječki reper, pionir hip-hop žanra u Hrvata teško je bolestan, živi u iznimno nehumanim uvjetima i ovisan je o pomoći države. Iz tog razloga njegovi prijatelji odlučili su učiniti sve kako bi mu barem malo olakšali tmurnu stvarnost – odlučili su organizirati humanitarni koncert koji će se održati u petak u 22 sata u Palachu. Iako MC Buffalo vjerojatno neće biti prisutan, za njega će svirati, repati i po gramofonima grebati brojni prijatelji, riječki sugrađani i glazbenici. Uz Maderfankerze koji će se u originalnoj postavi okupiti po prvi put nakon petnaestgodina, podršku će pjesmom i rimovanim stihovima dati Gane RImatore & Dejo, Doki Dok, KBC, Denno Carvaglio i Suicide, Grga, Hyena Lyrics te DJ-evi Ramo, Šah Mat, Smeđi Šećer, Jopa i Pacco. Podršku akciji dat će i ulični crtači koji će ispred kluba u Kružnoj ulici napraviti grafit.

Prihodom od ulaznica pokušat će se osigurati novčana sredstva za liječenje glazbenika, a pomoći mogu čak i oni koji ne mogu ili ne žele prisustvovati samom koncertu. Pored šanka, tik do ulaska u Palachovu koncertnu prostoriju, bit će smještena kutija za dobrovoljne novčane priloge. Za sve one koji žele biti na koncertu potpore za MC-ja Buffala u petak u Palachu, ulaznica je samo 25 kuna.

Midas

View Comments (3)

3 Comments

 1. varsavskipakt

  March 23, 2011 at 23:16

  kao i u puno drugih stvari, rijeka je i u repu bila prva na ovim prostorima i istovremeno nepriznata. dok su u zg “reperi” bili ona dva majmuna iz ET-a s popunjavanjem refrena tipa “bum bum tony bum bum bum your heart goes like a zum zum zum” bafi je imao 5-6 godina staza i tone materijala. repao je na engleskom, cakavskom, s onim orhanom je snimio nesto i na siptarskom. ko zna jel sta od toga sacuvano… nadajmo se da ce se uspjet izvuc iz sranja jer je ljudina bez obzira na neke lose trenutke uzrokovane bolescu. treba mu pomoc, svaka cast na inicijativi. i ako vec mora po onoj da niko nije prorok u svom selu, bar neka ne bude da se velicina nekog prepozna tek kad ga vise ne bude.

 2. hehe!

  March 26, 2011 at 02:51

  Izravno s poprišta događanja – bilo je dobro večeras, bio je i Baffi i hrpa dragih ljudi. Bio je i Orhan koga spominješ 😉 Tko nije bio može mu bit žao, a tko želi pomoći u palachu je kasica za donaciju. CD sa ‘best ofom’ je u pripremi- rekli su večeras ljudi iz ‘Buffalovog benda.’ Maderefankerz, no ne znam kad će izać… (a jeli otkud znaš ti sve pjesme od ET? Slušo si ih priznaj) 😉

 3. varsavskipakt

  March 26, 2011 at 11:38

  bilo je super, nadam se i od pomoci bafiju. samo, dok sam sluso pjesme, nikako isprat gorcinu sta on nije u stanju se popet. sve te pjesme su strava, al bez one njegove glasine nemaju ni pol gusta. bar je doso, vidio sam ga nakon sto godina, valjda ce bit bolje. ove nove snage mi nikako ne leze, mozda sam staromodan al ono kvazi gangsteriranje mi zvuci ko tram 11 bez kajkanja. kuis ono jea.. sta se tice ET-a, naravno.. uvijek samo najbolje..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

FOTO: Mladi Riječani prosvjedovali za spas planeta!

spMarch 22, 2019

‘I zvijezde štucaju’: Veliki pljesak publike na premijeri dječjeg ‘Vježbanja života’ (FOTO)

spMarch 22, 2019

Predstavljanje slikovnice ‘Rigo Janči – ljubav kao slatko nadahnuće’ napunilo Guvernerovu palaču

spMarch 22, 2019

Nizom radionica nastavljaju se Dani darovitih učenika

spMarch 21, 2019

FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike

spMarch 20, 2019

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

spMarch 20, 2019

Rijeka sreće – lampionima do glazbala

spMarch 18, 2019

Znanstveni skup 300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom

spMarch 18, 2019

Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci najbolja u kategoriji Videorad!

spMarch 15, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.