Home Biznis Priveden i predsjednik uprave 3.maja!

Priveden i predsjednik uprave 3.maja!

1331
1

This image has an empty alt attribute; its file name is 3.maj2_-1024x768.jpg

U akciji uhićenja koju provodi riječki PNUSKOK i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, privedeni su Gianni Rossanda, Anton Brajković, Marinko Brgić i Veljko Grbac te predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, javlja Radio Rijeka.

Među uhićenima u predmetu Uljanik je i predsjednik Uprave 3. maja, Maksimilijan Percan. Privedeni su i bivši predsjednik Uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac. Gianni Rossanda u 15:07 prepraćen je u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Njegov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako još nije upoznat s optužbama.

Bivši predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda i njegov prethodnik, dugogodišnji predsjednik uprave Anton Brajković u utorak su nešto prije dvanaest sati uhićeni te su, skrivajući dokumentima lice, u pratnji dvojice interventnih policajaca prevezeni na ispitivanje. Prethodno su djelatnici riječkog PNUSKOK-a pretresli Brajkovićevu obiteljsku kuću i garažu u Rabarovoj ulici na Vidikovcu u Puli te Rossandin stan u Ulici Valsaline.

Upravo je dugogodišnji predsjednik Uprave pulskog Uljanika Brajković nakon provedene privatizacije i dokapitalizacije Uljanika i u jeku procesa preuzimanja riječkog 3. maja, u travnju 2013. godine iznenadio svojim odstupanjem s te funkcije. Na izvanrednoj skupštini dioničara na kojoj je imenovan novi nadzorni odbor, Brajković je tada zatražio razrješenje s dužnosti. Slijedom toga, novi nadzorni odbor postavio je novi tim pa je tako Brajkovića nasljedio dotadašnji financijski direktor Uljanika Gianni Rossanda, a u upravu su postavljeni još Marinko Brgić i Veljko Grbac.

Brajkoviću je inače mandat redovno završavao tek za nešto više od dvije godine, no skupštini je pojasnio “kako je vrijeme da se povuče, u 67. godini života i 42 godine provedene u Uljaniku”. “Prepuštam kormilo mlađim snagama. To su osposobljeni ljudi koji su godinama bili dio mog poslovnog tima, koji su i dosad vodili Uljanik i dobro poznaju situaciju”, izjavio je tada Brajković.

Među 12 osoba obuhvaćenih akcijom su i bivši direktori riječkog brodogradilišta, kao i predstavnici Uljanik Plovidbe te drugi direktori Uljanikovih društava.

“Vjerujem da su meta kriminalističkog istraživanja upravo bivši direktorima društava i bivši članovi uprave. Već sam jutros primjetio ispred Uljanika pripadnike interventne policije. Nisam znao o čemu se radi, no drago mi je čuti da su se stvari počele razvijati, da se počelo rješavati ono na što smo upozoravali. Nadam se da će netko dogovarati za nastalu situaciju”, poručio je novinarima predsjednik šrajkaškog odbora Boris Cerovac. Dodao je da s druge strane nije zadovoljan jer su se, kako je rekao, “neke stvari mogle puno ranije dogoditi pa bi danas radnici bila na svojim radni mjestima”. “Nažalost, tu smo jer pojedinci nisu vodili brigu o Uljaniku”, zaključio je Cerovac.

U akciji je, prema informacijama iz MUP-a, angažirano više od stotinu policajaca, koji će tijekom današnjeg dana izvršiti pretrage domova i ureda osumnjičenih. Osim u Istri akcija se navodno provodi i na riječkom području.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here