Home Biznis Prodaje se 3.maj

Prodaje se 3.maj

600
0

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905, kćerinska tvrtka brodogradilišta 3. maj, objavila je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela u tvrtki. Ova akcija ima uvjet nastavka brodograđevne djelatnosti na tom području te će potencijalni ulagači morati dostaviti neobvezujuće pismo namjere.

Osnovni kapital tvrtke iznosi oko 10 milijuna eura, a među uvjetima je istaknuto da investitor mora biti aktivan u području brodogradnje na tom području. Rok za iskazivanje interesa je do 15. travnja, a odluku o objavi javnog poziva donio je Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj krajem veljače.

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905 osnovana je s ciljem nastavka brodograđevne djelatnosti, a prema planu restrukturiranja 3. maja, nova tvrtka će obavljati djelatnost bez financijskih opterećenja iz prethodnih razdoblja, dok će se ranije ugovoreni poslovi dovršavati u matičnoj tvrtki.

U istom kontekstu, u Brodogradilištu 3. maj održana je svečanost polaganja u more jahte za talijanskog naručitelja. Radi se o trećoj jahti iz serije izgrađene u riječkom brodogradilištu, a njeno opremanje će se nastaviti u Italiji. Ovaj događaj dodatno potvrđuje kapacitete i kvalitetu brodogradnje u Rijeci.

Unatoč izazovima poput nedostatka specijaliziranih radnika i poteškoća u opremanju, 3. maj ostaje predan izgradnji brodova te nastavlja s radom na većim projektima poput izgradnje broda za kanadskog naručitelja Algomu.

Javni poziv za kupnju tvrtke 3. maj Rijeka 1905 predstavlja važan korak u očuvanju tradicije i kontinuiteta brodogradnje u Rijeci, te pruža priliku za nastavak razvoja i rasta u tom sektoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here