Home Vijesti Prometna policija zaustavila ‘ponavljača’

Prometna policija zaustavila ‘ponavljača’

630
0

U noći 7. listopade policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka u blizini benzinske postaje na Martinkovcu u Rijeci zaustavili su osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Provjerom je utvrđeno da je spomenutom vozaču rok važenja vozačke dozvole istekao u prosincu 2017. godine. Iako je pokazivao vidljive znakove alkoholiziranosti, zaustavljeni vozač je odbio alkotestiranje, kao i provjeru na droge te druge provjere radi utvrđivanja prisutnosti opojnih sredstava u organizmu.
Uz to, utvrđeno je kako već ima izrečene tri zabrane upravljanja vozilom, a tijekom protekle tri godine četiri je puta prijavljivan za istovrsne prekršaje.
Osim toga, utvrđeno mu je i počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prebivalištu, budući da ne živi na prijavljenoj adresi, a nije regulirao prebivalište.
Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja isključen je iz prometa, priveden i zadržan u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prometna policija je protiv 40-godišnjaka podnijela optužni prijedlog kojim mu je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 21.000 kuna ili kazne zatvora u trajanju 60 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 24 mjeseca.
Tijekom jučerašnjeg dana 40-godišnji vozač doveden je na općinski sud, nadležan za vođenje prekršajnog postupka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here