Home Vijesti Pronađeni ljudski ostaci kod stvari koje pripadaju zaručniku ubijene Gabby Petito

Pronađeni ljudski ostaci kod stvari koje pripadaju zaručniku ubijene Gabby Petito

323
0

Ljudski ostaci pronađeni su pokraj osobnih stvari Briana Laundriea, zaručnika ubijene Amerikanke Gabby Petito.

Neimenovani visoki policijski dužnosnik rekao je za NBC News da su ljudski ostaci pronađeni u rezervatu Carlton u američkoj saveznoj državi Floridi, na lokaciji koja je ranije bila pod vodom.

Ranije je objavljeno da su na toj lokaciji pronađene osobne stvari koje su pripadale Brianu Laundrieu, ali još uvijek nema potvrde da su ljudski ostaci koji su pronađeni njegovi.

Policija, naime, već neko vrijeme traga za Laundriem zbog moguće povezanosti s ubojstvom Gabby Petito.

Ona je, podsjetimo, nestala 11. rujna, dok je bila na putovanju sa svojim zaručnikom. Nestanak su prijavili njezini roditelji.

Odvjetnik obitelji Laundrie Steven Bertolino potvrdio je da je u rezervatu pronađeno nekoliko stvari koje su pripadale Brianu Laundrieu.

“Nakon pretrage staze koju je Brian Laundrie volio posjećivati, nađeno je nekoliko njegovih predmeta. Trenutno policija provodi detaljniju pretragu tog područja”, rekao je Bertolino.

Tijelo Gabby Petito nađeno je 19. rujna u nacionalnom parku Grand Teton, u saveznoj državi Wyoming, koji je Petito posjetila sa svojim zaručnikom. Obdukcijom je utvrđeno da je Petito zadavljena te je njezino tijelo bilo na lokaciji na kojoj je nađeno tri do četiri tjedna.

Tko je Gabby Petito?

Gabby je krajem lipnja krenula na putovanje iz svog rodnog grada na Long Islandu u New Yorku sa svojim zaručnikom Brianom. Svoje putovanje bilježili su objavama na društvenim mrežama.

Putovanje je prvo trebalo trajati četiri mjeseca, no Brian se početkom mjeseca sam vratio kući na Floridu. Obitelj Petito prijavila je nestanak Gabby deset dana kasnije.

Što se dogodilo?

Još uvijek je nejasno što se dogodilo kad je nestala Gabby, a kasnije i Brian, no neki su se detalji pojavili u proteklim tjednima. Dana 12. kolovoza policija u gradu Moabu na jugu Utaha pozvana je na mogući incident u vezi s nasiljem jednog para.

Na snimkama s policijskih kamera prikazano je kako Gabby plače i žali se policajcima na svoje mentalno zdravlje. Rekla je i kako se par češće svađao. U policijskom izvješću o incidentu navodi se kako je Brian tvrdio da ga je Gabby udarila nakon svađe. Policajci su im preporučili da provedu noć odvojeno, ali nisu podnijeli nikakve optužbe. Još se ne zna što se dalje dogodilo.

Obitelj Gabby Petito rekla je da su posljednji kontakt s njom imali posljednjeg tjedna u kolovozu i policija smatra da je tada bila u Nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu. Tamo je sredinom rujna FBI pronašao njezino tijelo.

Odvjetnik njezine obitelji Richard Stafford rekao je da je obitelj njezinu posljednju poruku dobila 30. kolovoza, ali da vjeruju da tu poruku nije napisala ona. Istaknuo je da je Gabby s majkom razgovarala preko videopoziva 24. kolovoza, kada joj je rekla da kreću prema parku Grand Teton. Dan kasnije razmijenile su više poruka i obitelj vjeruje da su već bili u Wyomingu. Tada je Gabby objavila posljednju fotografiju na društvenim mrežama.

Sljedeći kontakt je bio 27. kolovoza i obitelj vjeruje da je Gabby u to vrijeme još bila u nacionalnom parku Grand Teton, a posljednju poruku su primili 30. kolovoza, u kojoj je pisalo: “Nema signala u Yosemiteu.” Kako je rekao odvjetnik, sumnjaju da je Gabby to poslala.

Što se zna o Brianu?

Obitelj je prijavila njegov nestanak tijekom vikenda sredinom rujna, rekavši da je otišao na planinarenje 14. rujna i da se više nije vratio. Prije nego što je nestao, policiji nije dao nikakve podatke. Kad se vratio bez zaručnice, nije kontaktirao ni njezinu obitelj ni policiju. Brian i Gabby živjeli su zajedno u kući u North Portu na Floridi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here