Home Mozaik Pronašla stari kufer pa ga počela otvarati, jezivo je što je izašlo...

Pronašla stari kufer pa ga počela otvarati, jezivo je što je izašlo iz njega! (VIDEO)

161
0

Tiktokerica Erica Thompson iz Teksasa snimkom je zabilježila potpuno nevjerojatnu situaciju koju je objavila na toj popularnoj mreži. Naime, ona je sasvim slučajno na jednom trošnom imanju primijetila stari, unakaženi kofer i kada mu je prišla, imala je što vidjeti.

Erica je bez imalo straha prišla starom predmetu i otvorila ga, pronašavši u njemu pravi horor za mnoge. No, ni to se nije odnosilo na nju, ali je ipak bila iznenađena jer nije očekivala da će na takvom mjestu pronaći ono što je zapravo tražila.

Ta iskusna pčelarica je, po svemu sudeći, znala kako postupati s pčelama.

Erika je najprije dimom smirila pčele, ukrcala kovčeg s njima na kamion i prevezla ih u svoje dvorište. Bez ikakve zaštite ponovno je napuhala pčele i otvorila kućište pokraj košnice. Uslijedilo je potpuno čudo – pčele su se same uselile u košnicu znajući da im je to puno bolji dom od starog kofera.

– Tražila sam maticu koja održava leglo, ali nisam je vidjela od pčela. U jednom trenutku sam primijetila da je već na ulazu u košnicu i ubrzo je ušla unutra. Nevjerojatno – napisala je Erika.

Uslijedila je nevjerojatna scena dok su se pčele do posljednje u savršenom redu selile u svoj novi dom. Djevojka je spasila pčele i dobila novo pčelinje društvo.

Uslijedili su brojni komentari njezinih pratitelja.

– Bravo, hrabra djevojko. Ovako se drže pčele –

– Sačuvajmo pčele, neophodne su našem planetu –

– Zar nisi trebao nositi pčelarsku opremu? Svaka vam čast na hrabrosti –

– Ovo je tako sjajno. Uljepšala si mi dan. Ti si kao šaptač pčelama, jer mi se čini da te sve slušaju – bili su samo neki od komentara na mrežama.

Malo je poznato da su pčele izuzetno inteligentne životinje. Znanstvenici sa Sveučilišta Bristol u Britaniji otkrili su da je roj pčela šest puta jači od pustinjske oluje. Ali to nije sve.

Današnja vrhunska računala mogu izvesti oko 20 milijardi operacija u sekundi. No, kako tvrde znanstvenici, to nije ništa u usporedbi s pčelama čiji mozak računa 600 puta brže i bolje od najboljeg računala. Pčele mogu vidjeti boje, mirisati, hodati, letjeti i održavati ravnotežu. Pčela radilica može preletjeti 5,98 kilometara u potrazi za nektarom, a potom se vratiti ostalim pčelama iz svoje kolonije i “objasniti” im gdje je hrana.

@texasbeeworks Bees packed themselves into a suitcase and they needed my help! #beekeeper #beerescue #suitcase #beetok #savingthebees ♬ original sound – Erika Thompson

Provodeći brojne pokuse znanstvenici su utvrdili da pčele imaju najsloženiji jezik u životinjskom svijetu. U međusobnoj komunikaciji upozoravaju jedni druge na potencijalne opasnosti, gdje se hrana nalazi te dijele druge korisne informacije. Komunikacija se obično odvija složenim plesom pčela koji uključuje kretanje, zvuk, brbljanje i brzinu krila.

Pčele se orijentiraju prema suncu i ako za vrijeme paše sunce promijeni svoj položaj, pčela može točno izračunati točno kretanje sunca i ostalim pčelama prenijeti točnu informaciju. U usporedbi s njima, najmodernija računala su praktički u kamenom dobu.

Previous articleOsumnjičen za oštećenje rampe na parkiralištu
Next articleDječak iz škole došao sa išaranom rukom: Kad je otac saznao strašnu istinu, odmah je otrčao na policiju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here