Home Vijesti ‘Prosinac u Rijeci’ počinje paljenjem božićne rasvjete

‘Prosinac u Rijeci’ počinje paljenjem božićne rasvjete

917
0

Već tradicionalna manifestacija “Prosinac u Rijeci” ove će se godine, nešto skromnija nego proteklih godina, održavati od 5. do 29. prosinca. “Prosinac u Rijeci” započinje već tradicionalnim paljenjem božićne rasvjete uz prigodni program u subotu, 5. prosinca u 18 sati, a nastavit će se božićno-novogodišnjom prodajom i zabavnim programom na Korzu.

Kako je istaknuo pročelnik Odjela za poduzetništvo Andrija Vitezić, za organizaciju “Prosinca u Rijeci” po prvi puta je raspisan natječaj, a kriteriji za odabir izvođača bili su kvalitetna ponuda prigodne prodaje, najpovoljnija cijena zakupa štandova te raznovrsnost zabavnih sadržaja. Kao najpovoljniji ponuđač izabrana je tvrtka Promocija. Na takav način organizacije “Prosinca u Rijeci” Grad Rijeka se odlučio uvažavajući tešku gospodarsku situaciju, istodobno želeći zadržati kvalitetu programa na koju su Riječani navikli. Ipak, ove godine zbog visokih troškova postavljanja neće biti otvoreno klizalište na Gatu Karoline Riječke.

Prosinac u Rijeci započinje u subotu, 5. prosinca u 17.15 sati novogodišnjim koncertom dječjih zborova “Male Tratinčice”, “Tratinčice” i “Torreta” koji djeluju pri Osnovnoj glazbenoj školi Aleksandra Jug Matić. Kroz pjesmu i scenski prikaz, djeca će ispričati adaptiranu priču “Djevojčica sa šibicama”. Prikazat će se radost darivanja, božićnog slavlja i zahvalnosti, te ljepota i toplina svjetla. Cijela priča prethodit će paljenju novogodišnje gradske rasvjete. Članice zborova, poklonima Grada, povodom svetog Nikole darivat će najmlađe gledatelje. Na kraju programa, na riječkom Korzu oko 18 sati bit će upaljena blagdanska rasvjeta.

Zabavni program na Korzu će se odvijati do 23. prosinca, do kada će na pozornici na Korzu biti organizirano osam programa. Uvod u prosinac bit će večerašnji rock koncert Svid radija, a zatim 9. prosinca u 18 sati počinje koncert glazbene skupine Ri stars, 11. prosinca u 18 satina raspredu je koncert Malih Riječana i Morčića, 15. prosinca u 19 sati je rock koncert sastava Dosh Lee Zagreb, 18. prosinca u 18 sati koncert klape Grobnik, 22. prosinca u 18 sati koncert zbora Korezin, a sve završava 23. prosinca u 19 sati koncertom izvođača festivala MIK i Grobnička skala.

Naravno, i ove godine na Korzu će biti organizirana prigodna prodaja. Direktor tvrtke Promocija Zoran Bradašević kazao je kako će biti postavljeno 30 štandova, na kojima će biti organizirana prodaja autohtonih delicija, pivskih kobasica i kuhanog vina te prigodnih božićno-novogodišnjih poklona. Štandovi će biti postavljeni do 29. prosinca. Također, na dijelu štandova predstavit će se i riječki predškolci i osnovnoškolci, kao i udruge zdravstva i socijalne skrbi.

Božićno-novogodišnji ugođaj na Korzu upotpunit će vožnja vlakića Djeda Božićnjaka, koju i ove godine organizira Turistička zajednica i Radio Rijeka. Vrhunac blagdanskih manifestacija svakako čini tradicionalni doček Nove godine na otvorenom koji Grad Rijeka organizira već 15 godina. U Novu godinu Riječani i njihovi gosti ući će u ritmu urbanog zvuka, budući da na Korzu nastupaju Bajaga, TBF i One Piece Puzzle. (tekst/foto: rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here