Home Mozaik Prosječna dužina penisa se produžila 3 cm u 30 godina, stručnjaci tvrde...

Prosječna dužina penisa se produžila 3 cm u 30 godina, stručnjaci tvrde “To je loš znak”

122
0

Dužina muškog penisa za erekciju brzo se povećala u posljednjih trideset godina, krećući se s 12 cm na 15,2 cm. Izvještavati o onome što bi moglo biti samo dobra vijest bili su stručnjaci Talijanskog društva za andrologiju (SIA) s Kongresa Europskog društva za andrologiju, u tijeku u Amsterdamu. U stvari, talijanski androlozi komentirali su metaanalizu koju je provela skupina istraživača sa Sveučilišta u Stanfordu, u Sjedinjenim Državama, i koji su ispitali 75 istraživanja provedenih između 1942. i 2021. Podaci su uključivali mjerenje dužine penisa 55.761 muškaraca u tri različita stanja: opušteni, izduženi i u erekciji. Istraživači su otkrili da su se u promatranom razdoblju istraživanja dimenzije povećale.

U konkretnom slučaju, dužina penisa u erekciji se povećala. U stvari, ako je prosječna dužina “opuštenog” penisa ostala znatno nepromijenjena, to jest nešto više od 8,5 centimetara, i ostala stabilna čak i kad se produži, to jest, u prosjeku 13 centimetara, potpuno uspravni penis se dodatno produžio, prolazeći iz prosječnih 12 centimetara do današnjeg prosjeka od 15,24 centimetara. Čak i ako uzmemo u obzir želju mnogih muškaraca da imaju što veći penis, stručnjaci tvrde da bi to mogao biti loš signal. “Povećanje veličine muških genitalija mogao bi biti još jedan pokazatelj utjecaja okolišnih čimbenika, poput izloženosti zagađivačima ili povećanja nezdravog načina života – tvrdi Alessandro Palmieri, predsjednik SIA -e i profesor urologije na Sveučilištu Federico II u Napulju -. Oni bi u stvari mogli izmijeniti funkcioniranje endokrinog sustava – nastavlja i – također mijenja muški reproduktivni sustav na suštinski način. Studija stoga sugerira važnost dodatnog istraživanja posljedica okoliša na seksualno i reproduktivno zdravlje muškaraca.

Prema istraživačima, u stvari, ovo povećanje od 25% moglo bi biti uzrokovano izlaganjem kemikalijama, sjedećim načinom života i lošom prehranom, istim čimbenicima koji su također pripisani brzom smanjenju stope plodnosti. “Studija nam ne daje nikakve naznake o mogućim posljedicama ovog proširenja na zdravlje muškog reproduktivnog sustava, a bit će potrebna daljnja istraživanja i uvidi -dodatak Palmieri -. Međutim, izvan rezultata istraživanja, o temi veličine penisa i danas se vrlo vrlo raspravlja i stalni izvor tjeskobe i brige za muškarce, čak se smatra i onesposobljavajućim. Umjesto toga, mora se ponoviti – podvlači stručnjaka – da su mjere potpuno indikativne jer se svaki čovjek razlikuje od drugog, a dužina penisa nije uvijek važna za zadovoljavajući seksualni život “.

Previous articleRijeka protiv Slavena lovi Konferencijsku ligu
Next article‘Marijina farma’ ugašena u ponedjeljak, surađivala s voditeljem sirotišta iz Konga koji je pobjegao nakon uhićenja Hrvata u Zambiji!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here