Vijesti

Protiv skupog Energa: Hvala na suradnji na koju smo – prisiljeni!

Protiv skupog Energa: Hvala na suradnji na koju smo – prisiljeni!

energoPredstavnici inicijativa “Protiv skupog Energa” i “Energovi pingvini”, jutros su u Rijeci direktoru Energa Sanjinu Kiriginu predali ironično pismo zahvale, kao reakciju na njegovu nedavnu zahvalu korisnicima za suradnju, prenosi Radio Rijeka.

Očitanja na razdjelnicima su nepredvidljiva, a Energo i dalje ima najviše cijene fiksnog dijela računa za grijanje u Hrvatskoj, upozorili su u ime nezadovoljnih korisnika Slavenka Žuža i Josip Kukuljan. “Mi smo prisiljeni ostati na toj suradnji”, kaže Kukuljan i dodaje da je jedno kad si slobodan i možeš birati uslugu, a drugo kad te netko prisiljava da plaćaš nešto što ne želiš i što je previše.

“Sa suzom u oku, odlučili smo uzvratiti zahvalu. Zahvaljujemo od sveg srca što nam je omogućio najviše cijene kako fiksnog dijela, tako i varijabilnog dijela u RH. Posebno smo ponosni na to!”, stoji na početku zahvale. Na tome zahvaljuju i odgovornima u Gradu Rijeci, Heri koja je to dopustila, te Ministarstvu gospodarstva koje je napisalo fantastičan Zakon o tržištu toplinske energije i Pravilnik o raspodjeli te omogućili kupcima da uživaju u blagodatima.

Upozoravaju da je Energo u 20 godina kupio tri kotla i modernizirao dvije od dvadeset toplana te da krajnji kupci nemaju uvid u raspodjelu po zgradama. Upozoravaju i da je očitavanje po razdjelnicima i dalje nepredvidivo te da Energo nije upozorio da za ispravnost sustava treba balansirati sustav pumpi. Iako je potrošnja energije u gradu pala zbog obnove fasada, naknada za fiksni dio se ne smanjuje, poručuju, te dodaju da su očarani transparentnošću poslovanja koje je transparentno tek mjesec dana.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.