Home Sport Prva pobjeda Klibe na Skandia for Gold regati Svjetskoga kupa

Prva pobjeda Klibe na Skandia for Gold regati Svjetskoga kupa

932
0

Drugoga dana Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim jedrile su tri dvoboja, ostvarile jednu pobjedu ali nisu uspjele izboriti plasman za ulazak u srebrnu skupinu. Danas u Waymoutu bilo je kišno i sivo, pravo britansko vrijeme. U grupi B uz našu Petra Klibu, Slovenka Dekleva-Paoli, brazilska kormilarka Mota i Kineskinja Wang jedrila su preostala tri dvoboja i borile se za ulazak u srebrnu skupinu.

Jedrenja su započela po laganom vjetru od 5 čv. Prvi dvoboj dana za Petru i cure bio je protiv slovenske posade predvođene Vesnom Deklevom. U startu su Slovenke povele
i do kraja dvoboja nisu dale priliku Klibi da dođe u vodstvo te prve prošle ciljem.

U drugom dvoboju Kliba protiv Kineskinje Wang upisuje svoju prvu pobjedu.
Po vjetru od 25 čv.Petra i cure startale su prve i imale prednost sve do prve orce kada kineska posada preuzima vodstvo No već na drugoj orci Kliba je uspjela vratiti i zadržati prednost do kraja te prva ulazi u cilj. Dvoboj je bio taktički zahtjevan i neizvjestan no upornost hrvatskih cura rezultirala je i prvom pobjedom .

Treći dvoboj protiv brazilske posade i kormilarke Mota bio je pravi rulet. Jedrilo se po vjetru od 25 – 28 čv.. “Borba za život! Povele smo na startu, bovu od prve orce okrenule smo prve ,no onda je Mota prešla u vodstvo. Cijelo smo vrijeme nastojale ponovno preuzeti vodstvo što nam kod druge orce i uspijeva . Dižemo spinaker, surfamo, ronimo pramcem, viče se na sve strane, tko preživi, prvi je i ulazi u srebrnu grupu. Kažu da je na kraju falilo par inča, ali tih par inča bilo je dovoljno da mi budemo druge . Nažalost ostajemo u brončanoj skupini, ali zadovoljne smo jer vidimo napredak u radu,tehnici i taktici.“ – kaže Petra.

Na kraju dana rezultat jedna pobjeda i dva poraza. Petra i cure nastavljaju jedriti u brončanoj skupini za poredak od 17 – 24 mjesta.

Previous articleRijeka danas u Rovinju
Next articleNajavljena proslava Vele Gospe na Trsatu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here