Home Mozaik Prva španjolska voditeljica generirana umjetnom inteligencijom VIDEO

Prva španjolska voditeljica generirana umjetnom inteligencijom VIDEO

143
0
voditeljica1

Zamislite da pregledavate svoj pametni telefon i naiđete na prvu voditeljicu generiranu umjetnom inteligencijom, Albu Renai. Ona je nova zvijezda španjolske televizije u usponu, koju je stvorila marketinška agencija. Umjetna inteligencija svakim danom budi sve više sumnji i strahova kod takozvanih „apokaliptičara“. Manje kod „integriranih“, koji na svijet i znanstveno-tehnološki napredak uvijek gledaju optimističnim okom. Međutim, teško je, ako ne i nemoguće, razlikovati stvarnu osobu od umjetno generirane slike.

Prva španjolska voditeljica generirana od AI: Alba Renai

Alba Renai sprema se osvojiti svijet zabave kao voditeljica “Supersecretos”. Televizija otkriva nepoznanice iza kulisa protagonista dvadeset trećeg izdanja “Supervivientes”, poznatog španjolskog reality showa. Svojim debijem Alba je oduševljeno izjavila da je ona nova virtualna voditeljica programa, srdačno pozdravivši publiku. Iza njezinog digitalnog života stoje briljantni umovi koji je animiraju i čine “živom” svaki dan. S preko 5000 pratitelja na Instagramu, Alba se predstavlja kao digitalna kreatorica spremna ispuniti web zabavom i kreativnošću.

Njena stranica na Instagramu virtualno je putovanje kroz Španjolsku, Europu i Aziju, gdje blistavog osmjeha pokazuje sve vrste brendova i besprijekornu tjelesnu građu. Njezina sličnost s Francescom Giubelli, prvom talijanskom influencericom stvorenom umjetnom inteligencijom, odmah je potaknula usporedbe, kako na estetskoj tako i na kulturnoj razini. Ovo pitanje i dalje izaziva sumnje, strahove i neizvjesnosti u svijetu, ali posebno u industriji zabave. Nije slučajno što je pred otprilike godinu dana Chomsky oštro kritizirao korištenje AI-a. Objasnio je njene granice i razlike, kao i opasnost koju novi digitalni alat nosi u odnosu na našu inteligenciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here