Home Najnovije Prvi čovjek talijanskog nogometa: Italija neće nastupiti na SP-u u Kataru

Prvi čovjek talijanskog nogometa: Italija neće nastupiti na SP-u u Kataru

101
0

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina odbacio je bilo kakvu mogućnost da Italija nastupi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Italija je svoju šansu propustila kada je izgubila od Sjeverne Makedonije u dodatnim kvalifikacijama.

Brojni su se talijanski mediji posljednjih dana raspisali kako postoji mogućnost da Ekvador bude izbačen s prvenstva, kojem je domaćin Katar, i u tom slučaju FIFA bi mogla odlučiti da ga zamijeni najuspješnija reprezentacija na njenoj rang-listi koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, a to bi bila Italija.

O tome su pričali i neki visoki dužnosnici talijanskog nogometa, ali apsolutno sve opovrgnuo je prvi čovjek tamošnjeg saveza Gabriele Gravina.
– Šanse za nastup Italije na Svjetskom prvenstvu su nula posto i to svima mora biti jasno. Europa ima svojih 13 mjesta i svih 13 je popunjeno. Ako Ekvador bude izbačen, onda će ga zamijeniti netko iz Južne Amerike. Točno sam takve naputke dobio iz Međunarodne nogometne organizacije, rekao je Gravina.

FIFA je nedavno otvorila istragu o krivotvorenim dokumentima koje je imao ekvadorski reprezentativac Byron Castillo, koji je ujedno odigrao osam utakmica tijekom kvalifikacija. Sve to FIFA-i je prijavio Čileanski nogometni savez.

Protiv Čilea je Castillo odigrao obje utakmice, a u njima je Čile osvojio samo jedan bod. Inače, Ekvador je osvojio četvrto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama. Peti Peru igrat će utakmicu dodatnih kvalifikacija protiv Novog Zelanda, dok je šesta bila Kolumbija, a sedmi Čile.

Previous articleOvog petka igra se za rekordnih 797 milijuna kuna
Next articleU požaru kuće kod Crikvenice poginuli majka i sin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here