Home Vijesti Pupovac pobijedio Penavu u Vukovaru!

Pupovac pobijedio Penavu u Vukovaru!

109
2
MixCollage 11 Jun 2024 04 22 PM 7326
Pupovac i Penava

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ostvario je značajan uspjeh na europarlamentarnim izborima osvojivši 569 preferencijalnih glasova u Vukovaru. Pupovac je bio posljednji, 12. na Fair play listi centrističko-liberalnih stranaka, ali je unatoč tome privukao veliku podršku.

S druge strane, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je predvodio listu Domovinskog pokreta (DP), dobio je 306 preferencijalnih glasova u svom gradu, što je 263 glasa manje od Pupovca. DP je u Vukovaru ukupno osvojio 945 glasova, čime se pozicionirao kao druga najjača stranka iza HDZ-a.

DP-ovci se podijelili između više kandidata

Fair play lista je sa 632 glasa zauzela treće mjesto, ispred SDP-a. Više od 90 posto Vukovaraca koji su glasali za Fair play listu dalo je svoj preferencijalni glas Pupovcu, dok je samo 32,4 posto DP-ovih birača preferiralo Penavu.

Birači Domovinskog pokreta u Vukovaru podijelili su svoje preferencijalne glasove između više kandidata. Tako je Stephen Nikola Bartulica dobio 274 preferencijalna glasa, a šefica vukovarskog DP-a Ivana Mujkić 145 preferencijalnih glasova.

2 COMMENTS

  1. Pa naravno.Što će onaj neuki suhi retard češkog,možda slovačkog ili rusinskog podrijetla osim dobiti glasove retarda.Ispostavilo se kako je u Vukovaru puno manje retarda no u Slavoniji.😂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here