Home Vijesti Radnici 3.maja pripremili vješala, direktor izviždan!

Radnici 3.maja pripremili vješala, direktor izviždan!

1040
1
foto: N1

Štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maj je nastavljen i u petak, radnici su ustrajni u zahtjevu da im se isplati srpanjska plaća. Iz Štrajkaškog odbora ističu da su radnici uznemireni, da sve teže podnose iščekivanje plaća, pritisnuti kreditima i drugim obvezama, javlja N1.

Iz štrajkaškog odbora doznaje se kako su razočarani rezultatima jučerašnjih sastanaka u Vladi s predsjednikom uprave Uljanik grupe Giannijem Rossandom i potencijalnim strateškim partnerom Uljanika Dankom Končarem.

Iz Štrajkaškog odbora ističu da su radnici uznemireni, da sve teže podnose iščekivanje plaća, pritisnuti kreditima i drugim obvezama.

Radnici su očajni, za ponedjeljak najavljuju dolazak u Zagreb.

‘Ovo je borba hrvatskog radnika, ovo prerasta granice 3. maja, prerasta granice županije’, kazao je član štrajkaškog odbora.

‘Nemojte da vas zavaravaju, nismo ispalili zadnji metak iz naše puške, nije ni Zagreb zadnji…’, dodao je.

‘Nitko nas neće pokopati’, dodaje.

Maksimilian Percan, direktor 3. maja obratio se u petak radnicima. Kazao je da su članovi Uprave u Zagrebu i da se čekaju vijesti o dogovoru. Zahvalio je radnicima na strpljenju, no izviždan je.

‘Ponos mi je biti vaš direktor’ rekao je i zaradio novi val negodovanja.

Obećao je da će u ponedjeljak ići s radnicima u Zagreb.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, počeo je u srijedu, a Štrajkaški odbor je najavio da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, tj. dok im se ne isplati plaća za srpanj. Traže i da se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi. Iz Štrajkaškog odbora 3. maja, jučer su naveli da su razočarani rezultatima sastanka o rješavanju problema u Uljanik grupi, na kojemu su u Banskim dvorima u Zagrebu sudjelovali predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda i vlasnik Kermasa Danka Končara.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak po završetku sastanaka, da Končar u ovom trenutku ne nudi model kojim bi se mogla osigurati plaća za radnike Uljanik grupe, a da nažalost neki model s tim ciljem ne nudi ni Uprava brodogradilišta.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here