Home Vijesti Radnici DIOKI-ja napuštaju radna mjesta, Kvarneru prijeti ekološka katastrofa?

Radnici DIOKI-ja napuštaju radna mjesta, Kvarneru prijeti ekološka katastrofa?

1347
0

Na upravo završenom sastanku sindikata radnika u pogonu Diokijevu pogonu DINA Petrokemije u Omišlju radnici su izrazili potporu dvojici kolega koji na krovu zgrade u zagrebačkom Diokiju i dalje štrajkaju glađu. Radnici DINA-e traže deblokadu računa i isplatu plaća. Ukoliko se to ne dogodi najavili su prosvjed u utorak 20. ožujka u 10:30 sati ispred pogona DINA-e u Omišlju.

Rekli su i da će se svih 350 radnika DINA Petrokemije prijaviti na Zavod za zapošljavanje, odnosno napustiti radna mjesta. Prema riječima predstavnika radnika Predraga Mihaljevića, opasnosti za okoliš nema i sve je pod nadzorom stručnjaka, a sa svime je upoznat i Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije.

Ministarstvo zaštite okoliša reagiralo je na najavu sindikata radnika Dina petrokemije iz Omišlja. ‘Vezano za aktualna događanja u pogonu DINA-Petrokemija u Omišlju, te najavu moguće sigurnosno nestabilne situacije u slučaju eventualnog ostavljanja postrojenja bez stalnog nadzora radnika, koji su najavili napuštanje pogona, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH obavještava javnost da je u rješavanje navedene situacije aktivno uključena Inspekcija zaštite okoliša koja će u okviru svoje nadležnosti postupiti i provesti inspekcijski nadzor te odrediti mjere za otklanjanje mogućih neželjenih posljedica”, poručuju iz Ministarstva.

‘U svrhu učinkovitijeg postupanja Inspekcija je u rješavanje nastale situacije uključila i inspekcijska tijela drugih nadležnih službi”, zaključuju iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here