Home Biznis Radnici Diokija: Vrati pare Josipoviću!

Radnici Diokija: Vrati pare Josipoviću!

93
0

josip255Radnici Diokija poslali su pismo predsjedniku Ivi Josipoviću zbog donacije u iznosu od 200.000,00 kn koje je dobio od tvrtke DIOKI d.d., Zagreb, za vrijeme predsjedničke kampanje. Podsjetimo, Josipović je obećao vratiti ovaj novac u slučaju dokazanih ilegalnih radnji.
Otvoreno pismo radnika Diokija donosimo u cjelosti:

Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Ivo Josipoviću
obraćamo Vam se ponukani pravomoćnom presudom bivšem premijeru Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo u slučaju INA-MOL, kao i za primanje provizije od Hypo banke u kojojoj je, između ostalog, naloženu Robertu Ježiću isplatu iznosa od 5 milijuna EUR (u kunskoj protuvrijednosti) u proračun RH.
Kako sigurno dobro znate, Robert Ježić je preko svoje bivše tvrtke DIOKI d.d., Zagreb uplatio iznos od 200.000,00 kuna za potrebe vaše predsjedničke kampanje.
Podsjećamo kako ste u više navrata u medijima obećali kako ćete donirani novac vratiti ukoliko se dokaže da je isti stečen na ilegalan način.
S obzirom da je pravomoćno utvrđeno kako je novac isplaćen Ivi Sanaderu uplaćen na račun tvrtke Dioki Holding A.G. koja je u vlasništvu Roberta Ježića i koja je je u vrijeme uplate 200.000,00 kn bila većinski vlasnik tvrtke DIOKI d.d., Zagreb, ostvarile su se vaše pretpostavke za povrat sredstava koje ste dobili za vašu predsjedničku kampanju, a koje ste javno obećali vratiti u slučaju dokazanih ilegalnih radnji.
Također smo dužni napomenuti kako je u tijeku još jedan kazneni postupak protiv Roberta Ježića, Ive Sanadera i Ivana Mravka za pogodovanje u vidu pozajmice od 15 milijuna kuna i prodaje električne energije ispod tržišne cijene bivšoj tvrtci Roberta Ježića DIOKI d.d., Zagreb, od koje ste dobili spomenutu donaciju.
Jedna pravomoćna presuda, jedan kazneni postupak u tijeku i kaznene prijave koje pripremaju ˝preveslani˝ bivši radnici su dovoljan dokaz da su novci koje ste dobili za vašu kampanju sumnjivog porijekla i ignoriranjem te činjenice si samo nanosite daljnju političku štetu.
U svom inauguracijskom govoru rekli ste: „Korupcija i organizirani kriminal, posebno onaj gospodarski, drugi je važan razlog krize u kojoj se nalazimo….Neću posustati u beskompromisnom obračunu s korupcijom, gdje god se pojavi.“
S obzirom da ste u svojoj kampanji zagovarali novu pravednost, pojam toliko nepoznat na ovim prostorima, ovim putem od vas tražimo da postupite u skladu s vašom politikom pravednosti i vratite tu donaciju na račun tvrtke DIOKI d.d., Zagreb koja se zbog mutnih radnji nalazi u stečajnom postupku iz kojeg će jedino radnici koji su gradili tu tvrtku ostati uskraćeni za pravednost koju tako gorljivo propovijedate.
Nudimo vam priliku da se iz ove priče izvučete čista obraza i dokažete da u ovoj državi postoje političari koji stoje iza svojih riječi i danog obećanja.
S poštovanjem,
Udruga radnika i bivših radnika DIOKI d.d., Zagreb

Previous articleOdbor za nacionalnu sigurnost: Linićeve optužbe su neutemeljene
Next articleKorzikanac François Alfonsi novi predsednik EFA-e

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here