Home Najnovije Radnici-vjerovnici Torpeda 1. rujna ipak neće vidjeti novac

Radnici-vjerovnici Torpeda 1. rujna ipak neće vidjeti novac

3367
1

Ne nazire se kraj agoniji bivših radnika Torpeda koji čekaju isplatu svojih potraživanja, a riječ je o 35 milijuna kuna, odnosno 28 milijuna za prvi platni red i 6,5 milijuna za drugi platni red.

Isplatu potraživanja radnika-vjerovnika stopirala je žalba, koju je uložila odvjetnica Vedrana Čabrijan, koja je osam godina zastupala 220 radnika Torpeda, ali do srpnja ove godine bila i jedna od sedam članova Odbora vjerovnika.

Odvjetnica se, kaže stečajna upraviteljica Vesna Pindulić, žali na “(ne)legitimnost sjednice Odbora vjerovnika, odnosno izbor Jasne Perić, zamjenice Vedrane Čabrijan, u odbor vjerovnika.” Naime, stečajna je sutkinja, objašnjava V. Pindulić, prije sporne sjednice izdala rješenje prema kojemu Vedranu Čabrijan razrješuje funkcije člana Odbora vjerovnika te je, željom radnika, umjesto nje postavljena Jasna Perić.

Na sjednici održanoj 2. srpnja, na kojoj su uz J. Perić bila još tri člana odbora, stečajna upraviteljica dala je rješenje o diobi, koje je odbor i prihvatio. Međutim, dodaje stečajna upraviteljica, V. Čabrijan smatra sjednicu nevaljanom jer rješenje o svojem razrješenju nije dobila pa, stoga, glas Jasne Perić ne smatra valjanim.

Da bi odluka o diobi bila prihvaćena, mora dobiti većinu glasova članova odbora, a bez glasa Jasne Perić, čije imenovanje Vedrana Čabrijan ne smatra pravomoćnim, odluka o diobi dobila je samo tri glasa, odnosno nije dobila većinu. Zbog toga se dioba odgađa, pojasnila je V. Pindulić. Istaknula je i da se sve samo odgađa do nove sjednice Odbora vjerovnika kada bi se odluka o diobi trebala prihvatiti većinom glasova. Na jučer održanu sastanku radnika-vjerovnika Torpeda d. d. u stečaju, u Domu sindikata Franjo Belulović, mogle su se čuti i brojne pritužbe na rad V. Čabrijan.

Pobijedili sve protivnike
Radnici, i to oni koji su odvjetnici Čabrijan dali punomoć, tvrde u osam godina ništa za njih nije učinila, odnosno, kaže predstavnik vjerovnika Ivica Lukić, “nikada im nije poslala nikakvo rješenje, dopis i slično.”

Ne osporavamo punomoć koju smo joj dali, ali djelomično osporavamo njezin rad, kazao je. Iako je sada već izgledno da 1. rujna novac neće sjesti na račune bivših radnika Torpeda, radnici su se jučer potvrdili kao pobjednici jer ustraju na sazivanju nove sjednice Odbora vjerovnika te na isplati kamata na njihove tražbine, koje su danas dva puta premašile glavnicu.Radnici i dalje ustraju na isplati kamata na njihove tražbine u stečaju doje su dosad za dva puta premašile glavnicu. (Večernji list)

Previous articleRiječanka Snježana Pejčić osvojila prvu olimpijsku broncu!
Next articleMusa pregovara s Rijekom?

1 COMMENT

  1. Vrhunski nogomet je vrhunski, jer ako nema rezultata, trener i igrači se odmah mijenjaju. Stečajni upravitelj i Odbor vjerovnika,
    bez ikakvih rezultata, traju već 9 godina. Njih bez problema može (i mora) smijeniti Skupština vjerovnika, koju vodi Stečajna sutkinja (Ugrin), ali ona (Skupština) nije nikada sazvana!?? Pametnome dovoljno o ovoj stečajnoj trakavici, zapravo karcinomu
    toliko metastaziranom, da nama vjerovnicima više nema spasa!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here