Vijesti

Radnička fronta upozorava na neofašističke plakate po Rijeci

Radnička fronta upozorava na neofašističke plakate po Rijeci

Danas su se po cijelom gradu Rijeci pojavili plakati koji pozivaju na promociju filma i knjige ustašofila, revizioniste i fabrikanta povijesti Romana Leljka, ističe u objavi za javnost Radnička fronta.

‘Radnička fronta Rijeke i Kvarnera odradila je minijaturnu akciju s jasnom porukom: 83145. Upravo je taj broj jednak pojedinačnom popisu ubijenih u koncentracijskom logoru Jasenovac.
Zadnji val revizije povijesti i rehabilitacije ratnih zločinaca i zločinačkog ustaškog pokreta traje već nekoliko godina. U ovaj projekt uključeni su mnogi, a kao što vidimo na ovo nije imuna niti Vlada, pojedine braniteljske udruge i dio crkvenog klera što je posebno degutantno. Od vlade čiji ministar pokapa fašističke vojnike uz državne počasti ne očekujemo da će ovakve pojave i falsifikatore osuditi, već samo još fino financijski pokriti. Crkva pak po cijeloj Hrvatskoj ovakvim manifestacijama ultradesničara i neofašista redovito ustupa prostor i infrastrukturu. Od tih aktera ne možemo očekivati puno.
No ovim putem pozivamo lokalne zajednice, općinske i gradske uprave, sve slobodoljubive ljude da u svom mjestu na pojavu ovakvih događanja brzo reagiraju, i da iste plakate uklone i ne daju prostora neofašistima da predstavljaju svoju zločinačku ideologiju. Negatorima Holokausta ne smijemo dati da u našemu gradu slobodno predstavljaju svoje nakaradne ideje i iskrivljuju historijske činjenice.
Zahtijevamo od Grada Rijeke, gradonačelnika i cijele gradske uprave da promptno reagiraju i krenu s uklanjanjem fašistoidnih plakata koji su danas prekrili grad.
Do sada utvrđen poimenični popis od 83145 ubijenih u logoru Jasenovac i milijuni ljudi pobijenih u cijeloj Evropi radi rase, vjere i narodnosti zahtijevaju da na ovakve pojave svi zajedno reagiramo, da ih osudimo i maknemo iz javnog prostora te da ih pošaljemo na smetlište povijesti gdje i pripadaju’, zakljuluje se u reagiranju.

Midas

View Comments (2)

2 Comments

  1. Pino

    October 2, 2018 at 19:45

    Radnička fronta = jugo-četnička banda!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel u Marakešu o migracijama

spDecember 10, 2018

Trećemajcima poklon bon od 300 kuna

spDecember 10, 2018

Tuđmanovi sljedbenici palili svijeće na Jadranskom trgu

spDecember 10, 2018

1 osoba teže, 4 lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama ovog vikenda

spDecember 10, 2018

U prometnoj nesreći kod Buzeta poginuo suvozač citroena saxo riječkih registracija

spDecember 7, 2018

Komadina i HDZ se dogovorili oko proračuna, Kneževiću ozdravila punica!

spDecember 7, 2018

41-godišnjak osumnjičen za razbojništvo nad 81-godišnjakom

spDecember 7, 2018

Teško ozlijeđena pješakinja – oprezno u prometu

spDecember 6, 2018

Riječani osjetili potres sa epicentrom u Pivki

spDecember 5, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.