Vijesti

Radnička fronta upozorava na neofašističke plakate po Rijeci

Radnička fronta upozorava na neofašističke plakate po Rijeci

Danas su se po cijelom gradu Rijeci pojavili plakati koji pozivaju na promociju filma i knjige ustašofila, revizioniste i fabrikanta povijesti Romana Leljka, ističe u objavi za javnost Radnička fronta.

‘Radnička fronta Rijeke i Kvarnera odradila je minijaturnu akciju s jasnom porukom: 83145. Upravo je taj broj jednak pojedinačnom popisu ubijenih u koncentracijskom logoru Jasenovac.
Zadnji val revizije povijesti i rehabilitacije ratnih zločinaca i zločinačkog ustaškog pokreta traje već nekoliko godina. U ovaj projekt uključeni su mnogi, a kao što vidimo na ovo nije imuna niti Vlada, pojedine braniteljske udruge i dio crkvenog klera što je posebno degutantno. Od vlade čiji ministar pokapa fašističke vojnike uz državne počasti ne očekujemo da će ovakve pojave i falsifikatore osuditi, već samo još fino financijski pokriti. Crkva pak po cijeloj Hrvatskoj ovakvim manifestacijama ultradesničara i neofašista redovito ustupa prostor i infrastrukturu. Od tih aktera ne možemo očekivati puno.
No ovim putem pozivamo lokalne zajednice, općinske i gradske uprave, sve slobodoljubive ljude da u svom mjestu na pojavu ovakvih događanja brzo reagiraju, i da iste plakate uklone i ne daju prostora neofašistima da predstavljaju svoju zločinačku ideologiju. Negatorima Holokausta ne smijemo dati da u našemu gradu slobodno predstavljaju svoje nakaradne ideje i iskrivljuju historijske činjenice.
Zahtijevamo od Grada Rijeke, gradonačelnika i cijele gradske uprave da promptno reagiraju i krenu s uklanjanjem fašistoidnih plakata koji su danas prekrili grad.
Do sada utvrđen poimenični popis od 83145 ubijenih u logoru Jasenovac i milijuni ljudi pobijenih u cijeloj Evropi radi rase, vjere i narodnosti zahtijevaju da na ovakve pojave svi zajedno reagiramo, da ih osudimo i maknemo iz javnog prostora te da ih pošaljemo na smetlište povijesti gdje i pripadaju’, zakljuluje se u reagiranju.

Midas

View Comments (2)

2 Comments

  1. Pino

    October 2, 2018 at 19:45

    Radnička fronta = jugo-četnička banda!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Zračna luka Rijeka ove godine očekuje rast prometa od 5 do 10 posto

spFebruary 20, 2019

Na Drenovi opljačkan dućan, na Podmurvicama ukrali moped

spFebruary 20, 2019

Komadina: Marišćina mora prestati smrdjeti

spFebruary 19, 2019

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.