Home Mozaik Razmišljanje zidara: “Ako svi studiraju, tko će graditi kuće?”

Razmišljanje zidara: “Ako svi studiraju, tko će graditi kuće?”

139
0
albanil viral empleo

Koliko puta smo čuli da nam stričevi, rođaci, a možda i sami roditelji govore: “Uči da ne moraš raditi moj posao”. Stvarnost nam međutim, kako razna svjedočanstva pokazuju, otkriva da se studiranjem ne može uvijek doći do “udobnijih” ili bolje plaćenih poslova. Ono što je sigurno jest da su fizička zanimanja, poput zidara, zahtjevna i teška. No, posljednjih dana društveno promišljanje mladog zidara postalo je viralno i izazvalo tisuće komentara.

Razmišljanja zidara koja su postala viralna

Čovjek je, zapravo, bez kukanja i plakanja, već s osjećajem ponosa na svoje zanimanje, želio odgovoriti svima koji kažu: “Da ne bi završio kao zidar, moraš učiti”. Mladi zidar nas je stoga kroz socijalno promišljanje htio podsjetiti da kad bi se svi odlučili za akademski put, nitko više ne bi bio odgovoran za gradnju zgrada u kojima živimo i sve bitne infrastrukture za naše društvo. “Da, znam – kaže čovjek – trebao sam učiti. Ali ako ja učim i svi moji kolege uče, tko gradi mostove, zgrade ili kuću u kojoj živiš?”

Društveni komentari

Zidarova promišljanja o predrasudama svih koji fizički rad smatraju “ponižavajućim”, odmah su postala viralna. Kako sam mladić otkriva, postoji potreba za ravnotežom između tehničkih znanja i praktičnih vještina. Snimka na društvenim mrežama u samo nekoliko dana dosegla je 3 milijuna pregleda. Mnogi su izrazili divljenje kako zidarskom zanimanju tako i njegovim riječima. “Ti si bitniji od mnogih drugih koji misle da imaju karijeru”, piše jedna žena. Među ostalima, neki ističu da je i za zanimanje zidara potrebno školovanje. Svakako drugačije od onoga što se stiče iz knjiga, ali jednako važno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here