Home Sport Red Bull Salzburg za Anasa nudi 2,5 milijuna eura?

Red Bull Salzburg za Anasa nudi 2,5 milijuna eura?

864
0

Iako su ljudi bliski Anasu Sharbiniju i čelnici riječkoga prvoligaša pokušali zavarati trag pričama o pregovorima s njemačkim prvakom »Wolfsburgom«, izvjesno je da su Anasovi zastupnici boravili u Salzburgu i razgovorali s čelnicima »Red Bulla«, koji silno žele ojačati momčad najboljim igračem »Rijeke«. Pritom su navodno spremni Riječanima ponuditi najmanje dva i pol milijuna eura na ime odštetnoga iznosa.
– Pričao sam sa sportskim direktorom Heinzom Hochhauserom, koji mi je potvrdio da je razgovarao s njegovim zastupnicima i jasno dao do znanja da žele dovesti Anasa Sharbinija – kaže Niko Kovač, koji će 10. srpnja u dresu »Red Bull Salzburga« u prijateljskoj utakmici protiv minhenskoga »Bayerna« okončati bogatu igračku karijeru. S obzirom na želje aktualnoga austrijskoga prvaka, nije isključeno da oproštajnu feštu bivšega kapetana »kockastih« uveliča i Anas.
– Čuo sam da se odštetni iznos na koji bi »Rijeka« pristala kreće oko dva i pol milijuna eura – kaže Niko. – Siguran sam da bi »Red Bull« platio te novce da dovede Sharbinija. Čak i više. Problem je samo što su čelnici kluba čuli da Anas zna imati neke bubice u glavi, ali spremni su završiti posao, jer smatraju da je riječ o vrlo kvalitetnom igraču, koji bi bio pojačanje u novoj sezoni.
Vremena za konačan dogovor klubova baš i nema previše, novi trener »Red Bulla« Huub Stevens zakazao je početak priprema već 15. lipnja. Ako Anasa pitate, on je već počeo pakirati kovčege.
– Ono što sam vidio u Salzburgu mi se jako svidjelo – opisuje svoje austrijske dojmove Anas Sharbini. – Odmah je jasno da je riječ o velikom klubu, uostalom ne kažu bez razloga za njega da je mali »Bayern«. Vidio sam stadion i trening centar, uvjeti su zaista odlični. Riječ je o najboljem austrijskom klubu, koji će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Došao je novi trener, čelnici kluba imaju vrlo ambiciozne planove. Mislim da je »Red Bull« u ovom trenutku pravi klub za mene, prva stanica na putu za još veći europski klub. Kad bih se dokazao u austrijskoj ligi, širom bi mi bila otvorena vrata velikih europskih klubova. S druge strane, Salzburg je na tri sata od Rijeke. I to je velika prednost.
Iako se direktor riječkoga prvoligaša Mario Rubeša nije htio očitovati o skorašnjem odlasku najboljega igrača »Rijeke« u pravcu Salzburga, izvjesno je da je kontakt po pitanju Anasova angažmana u redove aktualnoga austrijskoga prvaka uspostavljen još jesenas. Čeka se, dakle, službena ponuda aktualnoga austrijskoga prvoga pa pregovori mogu početi. »Rijeku« bi navodno zadovoljila svota od dva i pol milijuna eura i kao bonus mogućnost realizacije posudbenoga ugovora s bivšim prvotimcem »bijelih«, Manuelom Pamićem. Uspiju li pregovori s »Red Bull Salzburgom«, »Rijeka« neće dobiti krila, ali hoće financijsku injekciju za preživljavanje u teškim trenucima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here