Home Kolumne Reforma zdravstva preko leđa Riječana

Reforma zdravstva preko leđa Riječana

724
5

Zatvaranje pedijatrijske ordinacije koja je skrbila o 1.500 djece u Domu zdravlja na Zametu i dalje izaziva bijes roditelja koji su iznenada i bez najave ostali bez zdravstvene skrbi za svoju djecu. U riječkoj ispostavi HZZO-a ukidanje ordinacije birkratski opravdavaju činjenicom kako grad Rijeka ima previše ordinacija u odnosu na brojke koje su predviđene mrežom koncesija na gradskom području. Da bi stvar po roditelje u zapadnom dijelu grada bila gora, dvije preostale pedijatrijske ordinacije na Zametu su već popunjene, a čak i njima prijeti zatvaranje jer su obje pedijatrice pred mirovinom.

Roditeljima djece koji su odlaskom doktorice u mirovinu ostali bez pedijatra HZZO nudi imena 13 pedijatara u Rijeci i okolici koji imaju dovoljno mjesta za primanje novih pacijenata. Između ostalog, roditelji s prebivalištem na Zametu pedijatra mogu odabrati u Crikvenici, Kraljevici ili Lovranu…Kako je krenulo, Riječani će uskoro biti zahvalni ako djecu na pregled ne budu morati voziti u Zagreb. (dankošvorinić)

5 COMMENTS

  1. Ma šta to rade, uništavaju standard građana, kako je krenulo neće biti dobro za zapadni dio grada, poglavito Zamet, uništili ovi iz grada liniju gradskog prijevoza (iako to nema veze sa ovim), sad ovo sa strane vlade i ministarstva zdravstva. Te tko je pametan sastavljao tu famoznu mrežu koncesija na gradskome području, ukidati djeci zdrastvenu skrb pa kakva smo mi to socijalna država. I sad netko sa djetetom mora negdje drugdje ić pregledat djete,a može i treba na Zametu. I da šta će sad bit u Domu zdravlja koja ordinacija umjesto ove

  2. svaka čast Dr. Miljanović koja nas je dočekala i pozdravila, a onim administrativnim, da ne kažem knjiškim …. ovakav potez nije nimalo na čast. Razočaran sam novinarkom Novog lista koja je na moje pitanje šta je trebala napraviti i to što je ona prisutna u ordinaciji ništa ne znači? da se malo više potrudila mogla je pitati našeg “izravno” izabranog gradonačelnika šta misli poduzeti a ne samo prenjeti njegovu izjavu kao da ga i nije briga što se zbiva u gradu za koji bi trebao brinuti…sve u svemu katastrofa od jednih i od drugih. predlažem portalu Rijeka Danas otvaranje knjige podrške doktorici Miljanović što prije!

  3. Zbilja sramota. Ako nema dovoljno liječnika, neka ih se zaposli ionako ih na stotine trune na zavodu za zapošljavanje. A novaca ima u državi i Gradu, koliko hoćeš za plaće lječnicima, to uopće nije problerm, da ne počmem nabrajati primjere sad. Ako treba neka na Zametu izgrade novu ambulantu, za to mora biti novaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here