Home Sport Remi Srbije i Slovenije je sjajna vijest za Hrvatsku, za prolaz nam...

Remi Srbije i Slovenije je sjajna vijest za Hrvatsku, za prolaz nam možda bude dovoljan i bod!

232
0
448754303 445763808359365 212855613668683694 n
Navijači Hrvatske

U drugom kolu skupine C Europskog prvenstva u Njemačkoj, na Allianz Areni u Münchenu, odigrana je jedna od najdramatičnijih utakmica turnira. Slovenija i Srbija završile su utakmicu rezultatom 1:1. Slovenci su poveli golom Žana Karničnika u 69. minuti, dok su Srbi izjednačili preko Luke Jovića u posljednjim sekundama utakmice, točnije u 95. minuti.

Utjecaj remija na Hrvatsku

Ovaj remi mogao bi biti od iznimne važnosti za Hrvatsku. Postoji realna mogućnost da Hrvatska završi kao treća u svojoj skupini. Budući da u osminu finala prolaze i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, svaka utakmica na turniru može imati presudan utjecaj na plasman Hrvatske.

Za prolazak u sljedeću fazu, Hrvatskoj će gotovo sigurno trebati pobjeda protiv Italije, no postoji scenarij u kojem bi im i remi mogao biti dovoljan. Naime, ovim remijem između Slovenije i Srbije, te jučerašnjim rezultatima, šanse za prolazak Hrvatske dalje su se nešto povećale.

Ključna zadnja kola

U zadnjem kolu ove skupine, favorizirane momčadi Engleske i Danske igraju protiv Slovenije i Srbije. Ukoliko Engleska i Danska pobijede, Slovenija će završiti skupinu kao trećeplasirana momčad s dva boda, isto koliko će imati i Hrvatska ako remizira s Italijom.

Šanse za prolazak

Ovaj razvoj događaja daje Hrvatskoj dodatnu motivaciju i priliku za prolazak dalje. Uspije li Hrvatska ostvariti povoljan rezultat protiv Italije, mogla bi se naći među četiri najbolje trećeplasirane momčadi, što bi joj osiguralo mjesto u osmini finala Europskog prvenstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here