Home Sport Reprezentacija Walesa mijenja ime

Reprezentacija Walesa mijenja ime

161
0

Nogometna reprezentacija Walesa mogla bi promijeniti ime nakon Svjetskog prvenstva, piše britanski BBC. Na sljedećim natjecanjima Wales bi se trebao zvati Cymru, što je tradicionalni naziv njihove države na velškom jeziku. Cymru je ime koje Wales već koristi u službenoj komunikaciji i dokumentima. Predsjednik Saveza Noel Mooney rekao je da žele napraviti korak dalje.

“Reprezentacija bi se trebala zvati Cymru jer je mi tako zovemo. Tako zovemo sve naše reprezentacije tu u Walesu. Ako pogledate naše stranice na internetu, na svima smo Cymru. Na međunarodnom planu imamo još posla. Vidjeli ste kako, na primjer, Azerbajdžan i Turska koriste svoje jezike. Ono što želimo postići je preporod velškog jezika i povećanje osjećaja nacionalnog ponosa te isticanje naše kulture i nasljeđa.”

Reprezentacija Walesa natjecat će se od 20. studenoga na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Igrat će u skupini s Engleskom, SAD-om i Iranom. Drugi je to nastup Walesa u povijesti na Svjetskim prvenstvima, prvi je bio 1958. godine u Švedskoj.

Previous articleDalić objavio prošireni popis s 34 igrača za Svjetsko prvenstvo!
Next articleBio bi lud da prevari ovakvu bombu, ali skeptična Kimberly redovito testira dragog – na svoj način: ‘On se skine, ja ponjušim…’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here