Home Mozaik Repriza popularne krimi-komedije, jer ste vi to tražili!

Repriza popularne krimi-komedije, jer ste vi to tražili!

1608
0

omicidi-rosanna-bubola-paola-bonesi-gualtiero-giorgini-rossana-carretto-giuseppe-nicodemo-marcello-mocchiNa popisu predstava koje su zadržane na repertoaru Talijanske drame prema želji i traženju publike, prva je Omicidi in pausa pranzo / Umorstva u pauzi za ručak. Predstava je nastala prema istoimenom hit romanu Viole Veloce, u koprodukciji s kazalištem La Contrada – Teatro Stabile iz Trsta. Reprize ove predstave bit će u četvrtak 20, u petak 21. i u subotu 22. listopada 2016. u 19:30 u HKD-u na Sušaku.
Paola Galassi redateljica je predstave i autorica dramatizacije romana koji je prvi put postavljen na kazališnu scenu 28. travnja ove godine na sceni HKD-a na Sušaku. U predstavi igraju proslavljeni talijanski glumci Rossana Carretto, Gualtiero Giorgini, Marcello Mocchi, Paola Bonesi, te glumci Dramme Italiano / Talijanske drame Rosanna Bubola i Giuseppe Nicodemo. Scenografkinja je Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.
Glavna junakinja Francesca Zanardelli službenica je u velikoj talijanskoj firmi, koja nakon pauze za ručak, nalazi tijelo svoje kolegice pod radnim stolom zajedničkog ureda. Tako počinje zabavna krimi-komedija gdje u igri sprovoda, ispitivanja, telefonskih poziva, neočekivanih susreta i obrata, junakinja duboko preispituje svoj život, ne samo profesionalni, već obiteljski i ljubavni. U međuvremenu, za tristotinjak službenika poduzeća strepnja postaje dio svakodnevice te se počinju i međusobno sumnjičiti.
Omicidi in pausa pranzo / Umorstva u pauzi za ručak parodija je krimi-žanra koja govori o novom obliku mobbinga, a koja djelomično zadire i u drugi, ljubavni žanr.
Predstava se izvodi s titlovima na hrvatskom jeziku.

Previous articleMiletić (IDS-PGS-RI): Mandatar govori o decentralizaciji, a predlaže centralističke zakone
Next articlePrijateljska utakmica: Rijeka – Naprijed 6:0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here