Home Vijesti Ribar u Jadranu pronašao morskog psa zapetljanog u mreži i odmah ga...

Ribar u Jadranu pronašao morskog psa zapetljanog u mreži i odmah ga – pustio na slobodu!

176
0

Ribar Niko u akvatoriju Raba ulovio je sklata. Riječ je o ribi koja se često zaplete u mreže koje ribari bace kako bi ulovili druge ribe, ne baš sklatove. Njih se, na kraju krajeva, ni ne smije loviti, pa ih ribari uglavnom vrate u more. Ne svi, nažalost, no Niko je jedan od onih koji to uvijek rade, piše Jutarnji list.

Njegov je sklat završio u moru nedugo nakon što je ulovljen i veselo je otplivao u dubine, vjerojatno posve nesvjestan činjenice da je imao sreće naletjeti baš na ribara koji će ga pustiti, a ne skuhati ili prodati.

Sklat sivac je vrsta morskog psa koji je nekada bio redoviti stanovnik cijelog Sredozemnog mora. Riječ je o predatoru koji može narasti i do 2,4 metra. Danas su oni kritično ugroženi, baš kao i druge dvije vrste sklata koje obitavaju na Sredozemlju.

Zbog svojeg oblika ih se često zamijeni za grdobine, raže ili ražopse. Zanimljivo je na koji način love ribe, rakove i mekušce – zakopaju se u pijesak. čekaju da se plijen približi i onda samo brzo zaplivaju prema njemu.

Previous articleMamu koja ostavlja dijete da spava u upaljenom autu razbjesnilo anonimno pismo
Next articleSubašić podijelio ‘status’ Fabrizija Romana: Biuk ostao u Hajduku zbog PlayStationa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here