Home Mozaik Rigorozan intervju nije dovoljan: Ako želite raditi za kraljevsku porodicu morate proći...

Rigorozan intervju nije dovoljan: Ako želite raditi za kraljevsku porodicu morate proći bizaran test

297
0

Nije iznenađenje da se posao u kraljevskim rezidencijama ne dobija lako.

Čak i ako neće biti na usluzi direktno članu kraljevske porodice, kandidati su dužni proći kroz rigorozne intervjue i sav stres koji oni nose sa sobom, a tu je i “test sa mrtvom muhom”.

U dokumentarcu koji je prikazan na “Channelu 5”, šefica zapošljavanja u britanskoj palači Tracy Waterman otkrila je kako bira kandidate za posao čišćenja, prenosi “Sun”.

– Jedan od testova koje volim raditi, da vidim ima li kandidat potencijal za detalje, jest staviti mrtvu muhu u kamin ili na tepih. Zatim dovodim kandidate u sobu i nakon razgledavanja dovodim ih da se dive kaminu. Tada očekujem da će vidjeti mrtvu muhu, i nadam se da će je ukloniti – kaže Tracy.

Dodaje kako je to izvrstan test, koji polovica kandidata ne položi.

– Jedan od deset ljudi sagnut će se i pokupiti muhu. Razlika između čistačice u hotelu i kraljevske palače je samo pažnja posvećena detaljima – dodaje Waterman.

Unatoč ovom bizarnom testu, čini se da je stres tijekom intervjua vrijedan truda. Kad je prošlog listopada kraljevsko domaćinstvo tražilo zaposlenike, kandidatu koji je dobio posao bilo je dopušteno živjeti u palači i uživati ​​u besplatnoj hrani i piću, s pokrivenim svim putnim troškovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here