Home Vijesti Riječane će busevima voziti Indijci i Nepalci

Riječane će busevima voziti Indijci i Nepalci

443
0

Komunalno društvo Autotrolej iz Rijeke planira zaposliti 20 stranih radnika iz Nepala i Indije kako bi riješilo problem nedostatka vozača koji traje od 2021. godine. Prvih deset vozača očekuje se da će početi raditi krajem veljače, dok će preostalih deset stupiti na dužnost tijekom ožujka i travnja.

Tečajevi i Mentorstvo

Prije početka rada, strani radnici prolaze osnovne tečajeve engleskog i hrvatskog jezika. Počet će vožnju autobusa na manje zahtjevnim gradskim linijama u prvoj gradskoj zoni, a svaki će imati mentora koji će ih podržavati u procesu prilagodbe.

Nedostatak Domaćih Radnika

Autotrolej je pokušao riješiti problem nedostatka vozača putem stalno otvorenih javnih natječaja i ponuđenih prekvalifikacija za vozače. Međutim, nedostatak odaziva domaćih radnika nije dovoljan za održavanje cjelovite usluge javnog gradskog i prigradskog prijevoza.

Rješenje Putem Zapošljavanja Stranih Radnika

Uz poteze putem javnih natječaja, Autotrolej će zaposliti strane radnike kako bi osigurao stabilnost i kvalitetu javnog prijevoza. Smještaj i obroci za strane radnike bit će osigurani putem agencije koja je posredovala pri njihovom zapošljavanju.

Zapošljavanje stranih vozača predstavlja korak prema otklanjanju problema nedostatka radne snage i osiguravanju nesmetanog javnog prijevoza u Rijeci. Očekuje se da će ova inicijativa poboljšati kvalitetu usluge i zadovoljstvo putnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here