Home Sport Riječanin koji je odbio Hrvatsku igrao protiv ‘barakuda’ za Srbiju!

Riječanin koji je odbio Hrvatsku igrao protiv ‘barakuda’ za Srbiju!

1190
0

Rus zabija za Hrvatsku Gruziji, a Srbin i Hrvat zabijaju za Gruziju Hrvatskoj, pišu 24sata. Takav je današnji vaterpolo. Mnoge reprezentacije u nedostatku kvalitete posežu za naturaliziranim reprezentativcima. Kao što smo već naveli, ni Hrvatska nije izuzetak. Konstantin Harkov najbolji je igrač “barakuda” na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Ranije smo imali Javiera Garciju…

Kako god, u vaterpolskom klasiku u četvrtfinalu SP-a u kojem su snage odmjerili Hrvatska i Srbija  na srpskoj je strani zaigrao rođeni Riječanin Marko Radulović (21), koji je svojevremeno igrao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije.

– Dvije me godine tadašnji izbornik Joško Kreković nije pozivao u reprezentaciju. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije… – objasnio je svoju odluku da vaterpolsku reprezentaciju Hrvatske zamijeni Srbijom.

Za Hrvatsku je zadnji put igrao kao 17-godišnjak, dok nije iz Primorja otišao u Novi Sad. Sve nakon jednog ekscesa na treningu, a na kojem je prisutan bio i Joško Kreković, tada trener Solarisa.

– Imali smo sparing-treninge s Primorjem i na zadnjem treningu trener Riječana Igor Hinić izvadio ga je iz bazena i poslao na tribine kada je počela vika. Ja sam bio na drugom kraju terena, nisam znao što se događa i nakon desetak dana u prvom kolu Regionalne lige vidio sam da ga nema u sastavu. Mislio sam da je bolestan ili nešto, a onda nakon dva-tri kola igrao je za Vojvodinu.

Na adresu tog kluba Hrvatski vaterpolski savez poslao mu je poziv za pripreme reprezentacije U-20 uoči Svjetskog prvenstva u Kuvajtu 2019. Izbornik iste bio je upravo Kreković.

– Imali smo pripremni turnir u Varaždinu u srpnju i on je bio na širem spisku te smo poziv poslali na adresu njegovog kluba Vojvodine. Potom je Vojvodina odgovorila da on nije njihov član, ali da će ga obavijestiti o pozivu. Nije se javio nekoliko dana, dok netko od njih nije nazvao njegovu majku i rekao joj da je pozvan. Ona se, pak, zahvalila na tome i rekla da joj je sin odlučio igrati za reprezentaciju Srbije – otkrio aktualni trener talijanskog Milana.

Mnogi iz vaterpolskih krugova isticali su igračevo problematični ponašanje?

– Nisam nikad, ispalo je tako, s njime ni radio ni surađivao da bih bio dublje upoznat s njegovim navodnim problematičnim ponašanjem. Nisam znao da će to napraviti i odlučiti se za Srbiju, ali svatko ima pravo na svoj izbor.

Previous articlePijani vozač na Belvederu teško ozlijedio pješaka na pješačkom prijelazu!
Next articleOtkriveno ime dječaka iz Walesa koji je brutalno ubio petogodišnjaka, dobio doživotnu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here